Métode Taguchi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Metoda Taguchi nyaeta metoda statistik nu diwangun ku Genichi Taguchi keur ningkatkeun kualitas produksi pabrik. Metoda Taguchi ngarupakeun hal nu kontroversi keur statistikawan urang kulon.

Prinsip Taguchi nu mangaruhan kana statistik nyaeta

  1. Taguchi loss-function;
  2. Pilosopi off-line quality control; sarta
  3. Hal anyar dina desain percobaan.

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • León, R. V., A. C. Shoemaker & R. N. Kacker. 1987. Performance measures independent of adjustment: an explanation and extension of Taguchi's signal-to-noise ratios (with discussion), Technometrics 29: 253-285
  • Moen, R. D., T. W. Nolan & L. P. Provost. 1991. Improving Quality Through Planned Experimentation. ISBN 0070426732
  • Nair, V. N. (éd.). 1992. Taguchi's parameter design: a panel discussion. Technometrics 34: 127-161


Nulis.jpg