MHEG-5

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

MHEG-5, atawa ISO/IEC 13522-5, nyaeta bagean tina hiji kumpulan standar internasional nu patali jeung midangkeun informasi, distandarkeun ku Multimedia and Hypermedia Experts Group (MHEG). Ilaharna dipake minangka basa keur nerangkeun jasa televisi interaktif.

Pasipatan[édit | sunting sumber]

MHEG-5 mangrupakeun basa program deklaratif dumasar objék nu bisa dipake keur ngajentrekeun pidangan teks, gambar katut video. Aplikasi MHEG-5 ngawengku sajumlah Scenes nu bisa dipundah-pindah pamake aplikasina. Unggal Scene ngadaptar item teks katut grafik pikeun nu baris dipidangkeun sarta bisa ngandung blok kode prosedural nu dijalankeun minangka respon kana salasahiji tina sakumpulan kajadian nu geus ditetepkeun tiheula kawas tombol dipencet, timer hurung atawa eusina geus hasil asup kana memori. Blok kode ieu ngawengku peta dasar (elementary actions) nu bisa nyieun operasi kawas ngarobah teks nu kapidangkeun ku hiji objek teks, atawa ngamimitian muter klip video.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

MHEG-5 specifies a hierarchy of classes that are available to the application author. Unlike in object oriented languages, it is not possible for new classes to be defined. The standard defines two representations of MHEG applications, one of which is textual and the other is represented in ASN.1. Applications are normally written in the textual notation and then encoded into ASN.1 for interpretation by the MHEG engine.

MHEG-5 is suited to programming interactive kiosks and interactive television services.

Profil[édit | sunting sumber]

The MHEG-5 language itself is just that, a language. To be useful in any particular context, the language needs to be profiled.

In the UK and in New Zealand, MHEG-5 is used to provide interactive services for digital television. The full specification of how MHEG-5 is used in the context of the UK Freeview platform is the UK Profile of MHEG-5. A similar specification is used in New Zealand.

In Hong Kong, TVB has also selected MHEG-5 middleware for interactive services available on its digital broadcasting channels.[1]

A broadcast profile of the language has also been standardized by ETSI forming ETSI standard ES 202 184.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

  • MHP, tehnologi alternatif nu dipake keur jasa televisi interaktif di sababaraha nagara di Eropa.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]