MNCTV

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Logo MNCTV

MNCTV (anu baheulana TPI) nya éta stasiun televisi swasta Indonésia anu nagjomantara sacara terestrial ti Jakarta. Anu diwanohkeunna tanggal 20 Oktober 2010. MNCTV anu saencana TPI singkatan tina Televisi Pendidikan Indonesia, mangrupa stasiun televisi swasta kadua di Indonésia saencan RCTI.[1] TPI diadegkeun ku Siti Hardijanti Rukmana (Mbak Tutut) anu sawaréh sahamna dipiliki ku PT Cipta Lamtoro Gung Persada. TPI mangrupa satasiun anu gawé bareng jeung TVRI hususna nyiarkeun rupa-rupa ngeunaan atikan jeung edukasi.[1] Dina taun 2009 nepi ka taun 2010, MNCTV teu nyiarkeun acara olahraga.[2] Tapi mimiti taun 2010 TPI balik deui nyiarkeun acara olahraga nya éta Liga Utama Inggris.[2] Dina taun 2011, MNCTV ogé miboga hak siar dina ajang maén bola Liga Prima Indonesia, bareng jeung RCTI jeung Global TV.[1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

TPI mimiti ngajomantara tanggal 1 Januari 1991 salila 2 jam ti jam 19.00-21.00 WIB. TPI diresmikeun ku Présidén Indonésia Soeharto tanggal 23 Januari 1991 di Studio 12 TVRI Senayan, Jakarta Pusat.[1] Tanggal 20 Oktober 2010, TPI resmi ganti ngarana jadi MNCTV.[3] Parobahan ieu alatan TPI teu saluyu jeung konteks tulis dina televisi kasebut nya éta jadi salah sahiji televisi anu ngajungjung atikan di Indonésia, ku sabab kitu diganti ngaran jadi MNCTV sangkan ngarubah citra TPI di kalangan masarakat.[3] Media Nusantara Citra (MNC) mengakuisisi 75 persén saham TPI.[1] Ayeuna sacara resmi TPI ngagabung jadi salah sahiji televisi anu dikongkolakeun MNC anu mangrupa induk tina RCTI jeung Global TV.[1]

[édit | sunting sumber]

Citakan:Logo saluran televisi

Direksi[édit | sunting sumber]

Daptar direktur utama[édit | sunting sumber]

No. Nama Awal jabatan Akhir jabatan
1 Siti Hardijanti Rukmana 1991 1993
2 Tito Sulistio 1993 1998
3 Dandy Nugroho Rukmana 1998 2002
4 Hidajat Tjandradjaja 2002 2006
5 Sang Nyoman Suwisma 2006 sekarang

Direksi nu ayeuna dines[édit | sunting sumber]

Struktur dewan direksi MNCTV nu ayeuna di antarana :

No. Nama Jabatan
1 Sang Nyoman Suwisma Direktur Utama
2 Nana Putra Direktur Pengelolaan
3 Ruby Panjaitan Direktur Keuangan dan Teknologi
4 M. Yarman Direktur Umum
5 Erwin Richard Andersen Direktur Penjualan dan Pemasaran

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Sejarah pertelevisian di Indonesia (Dicutat tanggal 20 November 2011)
  2. a b SEJARAH MNCTV(Dicutat tanggal 20 November 2011)
  3. a b TPI Berganti Nama Karena Kasus Harry Tanoe dengan Tutut? di Tabloid Bintang