Madrasah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Madrasah téh mangrupa kecap dina basa Arab nu hartina sakola. Asal kecapna tina darasa (baca: darosa) nu hartina 'ngajar'. Di Indonésia, madrasah dihususkeun minangka sakola anu kurikulumna ngandung pangajaran-pangajaran kaislaman. Madrasah Ibtidaiyah (MI) satata jeung Sekolah Dasar (SD), Madrasah Tsanawiyah (MTs) satata jeung Sekolah Menengah Pertama (SMP), jeung Madrasah Aliyah (MA) satata jeung Sekolah Menengah Atas (SMA).

Madrasah nu mimiti ngadeg dina sajarah Islam mah nyaéta imah Abu Abdillah al-Arqam bin Abi al-Arqam[1], nu dijadikeun tempat tolab nyiar élmu pangaweruh jeung amal soléh. Guru nu mimiti nyaéta Kangjeng Nabi Muhammad Rasulallah. tempat ilmu pengetahuan dan amal saleh diajarkan secara terpadu oleh sang guru pertama, Muhammad Rasulallah.

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Khadijah Ummul Mu'minin Nazharat Fi isyraqi Fajril Islam, hal. 96 dan 155.