Magrib

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Kosakecap Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatZakat
Saum
Munggah haji ka Mekah
Kota Suci
MekahMadinah
YerusalemKarbalaKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaAsyuraMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Kakawasaan fungsional
MuadzinImamMulloh
AyatullohMufti
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Golongan
Sunni (Pamikiran:
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i)
Syi'ah: Itsna Asy'ariah, Ismailiyah,
Zaidiyah
Séjénna: Mu'tazilahKhawarizmi
Pergerakan
Sufi
WahabiSalafi

Magrib (Basa Arab: مغرب‎) nya éta solat kaopat diantara solat lima waktu dina ageman Islam, nu diadegkeun dina wanci surupna sarangéngé. Kecap maghrib mangrupakeun istilah basa Arab keur wanci surupna sarangéngé; tina akar kecap "ghuroob", "surup"; "disumputkeun" (tapi henteu dilarapkeun pikeun surupna bulan).

Solat Magrib[édit | sunting sumber]

Solat Magrib mangrupakeun salasahiji tina solat lima waktu nu diadegkeun ku Muslim. Sedengkeun solat lima waktu sorangan, mangrupakeun salasahiji tina lima Rukun Islam dina Islam Sunni, atawa salasahiji tina (sapuluh) Furuu'-ad-diin dina Islam Si'ah. Solat Magrib jumlahna tilu roka'at sarta bacaannana dilapalkeun kalayan sora nu tarik. Nalika indit-inditan, numutkeun sababaraha madhab, solat ieu bisa dijama' jeung Isa, boh dilakukeun dina wanci Magrib (jama' taqdim) atawa dina wanci Isa (jama' ta'khir).

Dina dua golongan Islam, sholat Maghrib aya tilu rokaat wajib (Fardu). Dina Islam Sunni mah, nambahan sholat Sunnah dua rokaat sanggeusna sholat fardu Maghrib teh kacida utamana. Sholat Maghrib oge mangrupakeun sholat nu kudu buru-buru dilakonan ku Mulsim alatan pondokna wanci keru sholat.

Wanci sholat Maghrib nuduhkeun oge wanci keur buka puasa salila bulan suci Romadon.

Kacida pentingna pikeun ngadegkeun solat nalika munggaran wanci solat asup.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

  • Solat
  • Subuh (solat fajar)
  • Lohor (solat tengah poé)
  • Asar (solat lingsir panonpoé)
  • Magrib (solat surup panopoé)
  • Isa (solat peuting)