Maluku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Maluku
Maluku coa.png

Lambang Maluku
Locator maluku final.png

Peta lokasi Maluku
Koordinat
Dasar hukum UU 20/1958, UU 46/1999, UU 40/2003
Tanggal penting
Ibu kota Ambon
Gubernur Ir. H. Said Assagaff
Lega 712.479 km2
  • 658.294,69 km2 lautan
  • 54.185 km2 daratan
  • 632 pulo gedé jeung leutik
Pangeusi 1.277.414 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Ambon, Suku Lumoli, Suku Nuaulu, Suku Pelauw, Suku Rana
Ageman Protestan, Katolik, Islam
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIT
Lagu Daérah Sarinandé, Burung Kakak Tua

Ramatloka resmi: http://www.malukuprov.go.id

(?)

Maluku nyaéta Daérah Tingkat I, nu statusna propinsi di Indonésia. Ibukotana aya di Ambon.

Sosial kamasarakatan[édit | sunting sumber]

Suku bangsa[édit | sunting sumber]

Suku bangsa Maluku didominasi ku ras suku bangsa Mélanésia Pasifik, nu masih sakulawarga jeung Fiji, Tonga, sarta sababaraha bangsa kapuloan nu sumebar di kapuloan Samudra Pasifik.

Ageman[édit | sunting sumber]

Mayoritas pangeusi di Maluku ngagem ageman Kristen atwa Islam. Hal ini disababkeun ku ayana pangaruh penjajahan Portugis jeung Spanyol saméméh Walanda nu nyebarkeun kakristenan, sarta pangaruh Kasultanan Ternaté jeung Tidore nu nyebarkeun Islam di wilayah Maluku.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Buru
  2. Kabupatén Kepulauan Aru
  3. Kabupatén Maluku Tengah
  4. Kabupatén Maluku Tenggara
  5. Kabupatén Maluku Tenggara Barat
  6. Kabupatén Seram Bagian Barat
  7. Kabupatén Seram Bagian Timur
  8. Kota Ambon


Daptar Gubernur[édit | sunting sumber]

No. Periode Nami Gubernur Katerangan
1 1950 - 1955 Mr. J.J. Latuharhary
2 1955 - 1960 M. Djosan
3 1960 - 1965 Muhammad Padang
4 1965 - 1968 G.J. Latumahina
5 1968 - 1973 Soemitro
6 1973 - 1975 Soemeru
7 1975 - 1980 Hasan Slamet
8 1980 - 1985 Hasan Slamet
9 1985 - 1990 Sebastian Soekoso
10 1990 - 1993 Sebastian Soekoso
11 1993 - 1998 M. Akib Latuconsina
12 1998 - 2003 Dr.M.Saleh Latuconsina
13 2003 - 2008 Brigjen TNI (Purn) Karel Alberth Ralahalu


Flag of Indonesia.svg