Mariah Carey

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mariah Carey

Mariah Carey babar di Huntington, Long Island, New York kaping 27 Maret 1970, kasohor ku album na anu diluncurkeun taun 1990. [1]

Kahirupan[édit | sunting sumber]

Mariah Carey kungsi nikah jeung Tommy Mottola, sarta kungsi bobogohan jeung musisi asal Puerto Rico, Luis Miguel.[2] kaping 30 April 2008, Mariah nikah jeung Nick Cannon saurang aktor, komedian, sarta sutradara. [2] Tanggal 30 April 2011, anjeunna ngalahirkeun budak kembar, nu istri diaranan Monroe anu lahir mimiti kalayan beurat 5 pon 3 ons (2,35 kg) sarta panjang 18 inci (45,72 cm), sedengkeun nu pameget diaranan Moroccan lahir kalayan beurat 5 pon 6 ons (2,43 kg) sarta panjang 19 inci (48,26 cm). [2]

Karir[édit | sunting sumber]

Mariah Carey kungsi meunang penghargaan Grammy Awards pikeun kategori Best New Artist sarta Best Female Pop Vocal Performance ti laguna, Vision of Love. [2] Carey ogé kungsi turun kana kancah pangung layar lébar, di antarana film The Bachelor (1999), Glitter (2001), Wisegirls (2002) jeung State Property 2 (2005). [2] Bulan April 2005, Carey ngaluarkeun album The Emancipation of Mimi anu kungsi meunangkeun dalapan nominasi dina ajang Grammy Awards 2006. [2]

Mariah Carey nalika di Edwards Air Force Base 1998

Filmografi[édit | sunting sumber]

  • 1999 The Bacelor [2]
  • 2001 Glitter [2]
  • 2002 Wisegirls [2]
  • 2003 Death Of A Dynasty [2]
  • 2005 State Property 2 [2]
  • 2008 You Don't Mess With The Zohan [2]
  • 2009 Tennessee [2]
  • 2009 Precious [2]
  • 2002 Ally Mcbeal [2]
  • 2003 The Proud Family [2]

Diskografi[édit | sunting sumber]

  • Mariah Carey (1990) [2]
  • Emotions (1991) [2]
  • Music Box (1993) [2]
  • Merry Christimas (1994) [2]
  • Daydream (1995) [2]
  • Butterfly (1997) [2]
  • Rainbow (1999) [2]
  • Glitter (2001) [2]
  • Charmbracelet (2002) [2]
  • The Emancipation Of Mimi (2005) [2]
  • E=MC² (2008) [2]
  • Memories of An Emoirs Of An Imperfect Angel (2009) [2]
  • Merry Christimas 2 You (2010) [2]





Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Profil (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac Mariah Carey (Diakses kaping 17 November 2011)