Martinik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Martinique
Martinik
Bendera Martinique
Bandéra Martinik Logo Region
Lokasi
Peta Perancis némbongkeun Région Martinique
Administrasi
Ibu kota Fort-de-France
Présidén Régional Alfred Marie-Jeanne
Arrondissement 4
Kanton 45
Komune 34
Statistik
Aréa1 [[1 E{{{area_scale}}} m²|1.128 km²]]
1 Dumasar data pandaptaran lemah Perancis, teu kaasup dano, kolam, jeung glasier nu leuwih gedé ti 1 km² sarta muara wahangan.
Perancis

Martinik (Basa Prancis: Martinique; palapalan basa Perancis: [maʁtinik]) nyaéta hiji pulo di Laut Karibia beulah wétan, kalawan aréa darat 1,128 km2 (436 sq mi). Saperti Guadeloupe, Martinik mangrupa wewengkon peuntas laut Perancis, ngawengku 1 departemén peuntas laut. Ka kalér-kulonna aya Dominika, ka kidulna aya St Lucia, jeung ka tenggarana aya Barbados. Kawas departemén peuntas laut lianna, Maritnik mangrupa salasahiji ti 27 régiona Perancis (salaku hiji région peuntas laut) jeung hiji bagian integral ti Républik.

Salaku bagian ti Perancis, Martinik mangrupa bagian ti Uni Éropa, jeung mata uangna nyaéta Euro. Basa resmina nyaéta Basa Perancis, sanajan loba padumuk nu maké Kréol Antillen (Créole Martiniquais).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Martinique ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Martinik di Wikivoyage


Citakan:Martinique topics

Citakan:Regions of France Citakan:Departments of France

Koordinat: 14°40′N 61°00′W / 14.667°N 61.000°W / 14.667; -61.000Citakan:Expeditionary Raids of the CSS Alabama


Countries.png