Masjid Umar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kubah Cadas

Kubah Cadas (Ar. قبة الصخرةQubbatus Shokhroh) mangrupakeun salahsahiji situs Islam di Al-Quds. Wangunan ieu dijieun antara 687 nepi ka 691 ku Khalifah ka-9, Abdulmalik. Kadang disebut Masjid Umar (najan sabenerna mah lain masjid), sabab Khalifah ka-2 Umar bin Khoththob solat di situs éta sanggeus pasukan Muslim nalukkeun Al-Quds.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rancangan dasar Kubah Cadas

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]