Matthew Bellamy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mathew Bellamy (1 Agustus 2007

Matthew Bellamy anu ngaran aslina Matthew James Bellamy nya éta musisi jeung komposer anu tanggal 9 Juni 1978 di Cambridge, Inggris[1][2]. Lalaki anu biasa dilandi Matt ieu kasohor di Dunya musik salaku vokalis, gitaris, pianis jeung penulis lagu utama dina grup musik Muse[1][2]. Bakat musikna diwariskeun ti Bapana, George, gitaris grup musik The Tornados anu kasohor dina taun 1960-an[1]. Sababaraha lagu ti grup musik Bapana ieu ogé sering dikutip tur dipaké dina album kaopat Muse, Blackhole and Rvelation, saperti Telstar jeung Knight of Cydonia[1].

Matt gedé di Devon, sabada kolotna pisah, Matt diasuh ku ninina anu maksa manéhna pikeun maén gitar anlika umurna 14 taun[2]. Matt anu kaohor ku sorana nu luhur jeung falsetto ieu geus naratas karir musikna ti Taun 1994[1]. Matt anu papanggih jeung Chis Wostenholmes katut Dominic Howard ngabentuk grup musik Rocket Baby Dolls anu diganti jadi Muse[2][1]. Ti awal dibentukna, ieu grup musik can pernah ganti personil[1].

Matthew Bellamy dipilih jadi Guitarist of the Decade (Gitaris nu pangalusna dina 10 taun) ku majalah Total Guitar taun 2010 jeung asup ka peringkat 14 di NME poll dina katégori Greatest rock and roll hero of all time[2]. Matt biasa maké gitar Manson anu dijieun husus keur Matt ku Hugh Manson, Matt ogé biasa maké gitar Gibson Les Paul, Gibson SG jeung Fender Stratocaster[2]. Matt kungsi kaleungitan gitarna anu Jackson Rhoads sabada dialungkeun ka panongton[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g [Matthew Bellamy-kapanlagi.com] (diaksés tanggal 12 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g (en)[Profil Matthew Bellamy] (diaksés tanggal 12 Nopémber 2011)
Nulis.jpg