Melanie Chisholm

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Melanie Chisholm

Melanie Chisholm nya éta saurang penyanyi, pangarang lagu, jeung aktris warga nagara Inggris. Mel dibabarkeun ping 12 Januari 1974 di Merseyside[1]. Manéhna sakola di Fairfield High School tempat manéhna diajar nari jeung nyanyi.Sabada lulus ti sakola menengah dina usia 15 taun, manéhna neruskeun ka tingkat diploma jurusan tari, nyanyi, drama,jeung téater musical do Doreen Bird College of Performing Arts di Kent[1]. Salila kuliah, Mel ngiluan iklan The Stages anu diayakeun ku Chris jeung Bob Herbert anu keur néangan anggota jang nyieungrup vokal awéwé anu dipikawanoh Spice Girls[1]. Chisholm nganggeuskeun tilu taun kuliahna jeung meunangkeun kualifikasi ngajar tari tap jeung modern téater[1]. Nalika taun 1994, Mel ngahiji jeung Spice Girls anu jadi jalan munggaran dina karirna[1]. Mel C nyieun préstasi jeung Spice Girls[2]. Grup ieu anggotana nya éta Geri Halliwell, Michelle Stephenson, Melanie Brown, Emma Bunton jeung Victoria Beckhamngamimitian karirna ti taun 1994 nepi ka taun 2000[2]. Bunton meunang jujuluk Sporty Spice ngamimitian karir sosoranganan ti taun 1999 nepi ka ayeuna[2].Malah salasahiji album solona anu geus suksés ngahontal nominasi BRIT Award,nya éta panglélér anu dibikeun ku the British Phonographic Industry[2]. BRIT téh papanjangan tina The British Record Industry Trust[2].Karir solonya ditandaan ku penampilanana jeung Bryan Adams dina lagu When You're Gone dina tungtung taun 1998. Sabada éta muncul album Northern Star 1999[2]. Album kaduana Reason 2003 dirilis ping 10 Maret 2003, album satuluyna Beautiful Intentions dirilis ping 11 April 2005[2].Panungtungan Mel C ngarilis album kaopatna, This Time 2007 anu dirilis ping 2 April 2007[2].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Melanie Jayne Chisholm(diakses 3 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h Mel C(diakses 3 Desember 2011)
Nulis.jpg