Meridian Lossless Packing

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:Dolby MLP.svg
Logo Meridian Lossless Packing

Meridian Lossless Packing nyaéta téhnik komprési lossless nu proprietary pikeun ngomprési data audio PCM anu dikembangkeun ku Meridian Audio, Ltd. MLP mangrupakeun métode komprési tanpa rugi pikeun eusi DVD-Audio (sering diiklankeun migunakeun logo Advanced Resolution) sarta ilaharna ngahasilkeun komprési 2:1 kana kalolobaan material musik. Sakabéh pamuter DVD-Audio dilengkepan ku pang-dékode-an MLP, sedengkeun kagunaannana sorangan dina disk mangrupakeun discretion nu mroduksina.

Dipikawanoh ogé minangka Packed PCM (PPCM) sarta bareng jeung generasi satuluyna tina DVD bakal dipikawanoh minangka Dolby TrueHD, kalayan nambah rarata sampel (sample rate) nu leuwih luhur, rarata bit (bit rate) nu leuwih luhur, 8 full-range channels, extensive metadata, panempatan custom speaker (saperti anu dispesifikasikeun ku SMPTE), jung timecode.

MLP dina format média anu diepak[édit | sunting sumber]

HD DVD Blu-ray DVD DVD-Audio
Codec Status Channels Max Bit Rate Status Channels Max Bit Rate Status Channels Max Bit Rate Status Channels Max Bit Rate
MLP Mandatory 2 to 8 18 Mbit/s Opsional 2 to 8 18 Mbit/s N/A Mandatory 2 to 6 9.6 Mbit/s

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


Nuvola apps mycomputer.png