Mesolitikum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Abris sous roche imah di jaman mesolitikum

Mésolitikum nya éta jaman batu pertengahan, anu dimana harita manusageus mikawanoh tatanén.[1] Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya éta : Moro sato jeung ngala lauk, ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua (Abris souc Roche) atawa teu pundah-pindah,ninggalkeun sampah dapur (kjokken moddinger), geus maké pakakas saperti Kapak gengam (peble),Kapak pondok (Bache Courte).[1] Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya éta :

Tokoh anu nimukeunna nya éta P.V. Van Stein Callenfels.[1] Sabot mangsa mésolitikum, nu nyicingan Indonésia geus mimitian hirup ku cara ngageugeuh sarta geus mimiti tatanén sacara basajan pikeun minuhan kaperluan kadaharan maranéhanana, iwal ti éta ogé pikeun nyumponan kaperluan hirup masarakat harita geus bisa moro sato sarta néwak lauk. [2] Tempat ancik anu maranéhanana biasana di basisir (kjokkenmoddinger) sarta goa-goa (abris sous roche).[2] Kjokkenmoddinger nya éta runtah pawon anu eusina siput, kerang sarta barang-barang hasil kabudayaan kawas kapak genggam, kapanggih di sapanjang basisir wétan Pulo Sumatera. [2] Abris sous roche nya éta goa nyarupaan ceruk batu karang anu dipaké manusa minangka tempat ancik. [2] Kapanggih diwewengkon Madiun, Besuki, Timor sarta Rote. [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (id)Tradisi Sejarah Masyarakat Indonesia (diaksés tanggal 20 November 2011)
  2. a b c d e (id)Zaman Batu Pertengahan (mesolitikum) (diaksés tanggal 20 November 2011)


Nulis.jpg