Mick Jagger

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mick Jagger di Italia, 2003

Sir Michael Philip 'Mick' Jagger atawa anu kasohor Mick Jagger nya éta penyanyi rock, aktor, penulis lagu, produsér pilem katut wirausahawan anu lahir tanggal 26 Juli 1943 di Dartford, Kent, Inggris, Mick ogé kasohor salaku pentolan grup musik rock The Rolling Stones[1][2].

Jagger disebut sosok lalaki anu romantis, manéhna kungsi boga hubungan husus jeung para sélébritis, saperti Chrissie Shrimpton, Marianne Faithfull, Anita Pallenberg, Marsha Hunt, Pamela Des Barres, Uschi Obermaier, Bebe Buell, Carly Simon, Margaret Trudeau, Mackenzie Phillips, Janice Dickinson, Carla Bruni, Sophie Dahl jeung Angelina Jolie[1]. Jagger kungsi nikah 2 kali, nu pertama jeung Bianca De Macias, nu kadua jeung Jerry Hall[1][2].

Dina karir solona, Jagger ngarilis She's the Boss' (25 Pébruar 1985), Primitive Cool (14 Séptémber 1987), Wandering Spirit (8 Pébruari 1993) jeung Goddess in the Doorway (19 Nopémber 2001)[1]. Sedengkeun dina widang seni peran, Jagger kungsi jadi aktor dna sababaraha pilem, diantarana: PERFORMANCE (1968), NED KELLY (1970), WINGS OF ASH (1978), RUNNING OUT OF LUCK (1987), FREEJACK (1992), BENT (1997), THE MAN FROM ELYSIAN FIELDS (2001) jeung MAYOR OF THE SUNSET STRIP (2003)[1].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e [Profil Mick Jagger-kapanlagi.com] (diaksés tanggal 25 Nopméber 2011)
  2. a b (en)[Bio-trivia-Mick Jagger] (diaksés tanggal 25 Nopémber 2011)
Nulis.jpg