Mike Dirnt

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mike Dirnt

Mike Dirnt anu ngaran aslina Michael Ryan Pritchard nya éta bassis grup musik Green Day[1][2]. Mike lahir di Kalifornia, Amerika tanggal 4 Méi 1972, Indungna Mike nya éta pecandu Heroin[1]. Mike pernah diadopsi ku Pasangan séjén nalika masih orok kénéh, tapi nalika umur Mike 7 taun, Kolot angkatna cerai[1]. Mike hirup jeung Bapa angkatna, tapi teu lila dibalikkeun deui ka Indung aslina lantaran ayana konflik[1]. Sabab hirup dina garis kamiskinan, Myla, adina nu awéwé kabur ti Imah nalika umurna karak 13 taun[1]. Nalika Mike kelas 4 atawa 5, Indungna kaluar unggal peuting, isukna balik deui ka Imah téh geus mawa lalaki anu jadi Bapa téréna[1]. Mike can kungsi panggih jeung éta lalaki, najan salila mangtaun-taun Mike tara ngarasa cocog jeung Bapana, tapi sabada Indungna indit teuing kamana nalika Mike SMA, Mike jadi deukeut pisan ka Bapa téréna, tapi Bapa téréna ieu maot nalika Mike umr 17 taun[1][2]. Éksprési kakeuheul Mike ka Indungna kungsi dikedalkeun ngaliwatan ieu kalimah:

   
Mike Dirnt
I took my mom aside, I said, 'This is how it is. You have so much shit going on in your life, so if once every semester you ask me if I've done my homework and jump all over my case, that's not right. Have I failed yet? No. And I'm going to graduate if you stay off my back. The one time in your life you chose to have morals, and it's going to fuck me up.[1]
   
Mike Dirnt

Dirnt papanggih jeung Billie Joe Armstrong taun 1982 di Kantin Sakolana, sababaraha bulan saacan Bapana Billie maot alatan kanker, Mike jeung Billie ngabentuk grup musik Sweet Children taun 1987 anu terus diganti jadi Green Day. Mike biasana maké bass tipe G-3 anu rusak nalika konsér album Nimrod[2]. Billie mangmeulikeun bass anyar 69 Fender Precision, Mike terus nanya ka pihak Fender pikeun mangnyieunkeun bass husus keur manéhna anu ahirna muncul P-Bass nu nepi ka ayeuna sok dipaké[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h (en)Profil Mike Dirnt (diaksés tanggal 13 Nopémber 2011)
  2. a b c d (en)Biografi Personil Green Day (diaksés tanggal 13 Nopémber 2011)
Nulis.jpg