Modulasi fase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Conto modulasi fase. Gambar nu beulah luhur mintonkeun sinyal informasi (nu ditulis signal nu warnana beureum) jeung sinyal pamawa (carrier). Gambar beulah handap mintonkeun sinyal nu dimodulasi fase atawa kaluaran (output) nu dihasilkeun.

Modulasi fase (basa Inggris: phase modulation) nyaéta salasahiji rupa modulasi sudut anu panyimpangan fase sakedapan dina pamawana proporsiaonal jeung sinyal informasi m(t), nyaéta:

\Phi (t) = k_p m(t)

dimana kp mangrupakeun konstanta panyimpangan fase, anu dinyatakeun dina radian per hijian m(t).

Ku kituna, urang bisa nganyatakeun sinyal modulasi sudutna sabagé:

xPM(t) = A \cos [\omega_c t + k_p m(t)]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993