Modulasi frékuénsi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Conto modulasi frékuénsi. Gambar ieu mintonkeun sinyal informasi xm(t) (warna paul) jeung sinyal pamawa xc(t) (warna beureum)
sinyal hasil modulasi xFM(t) atawa y(t) (warna héjo) jeung sinyal informasi xm(t) (warna paul).

Modulasi frékuénsi (Basa Inggris: frequency modulation Basa Walanda: frequentiemodulatie) nyaéta salasahiji rupa modulasi sudut anu panyimpangan frékuénsi sakedapan dina pamawana proporsional jeung sinyal informasi m(t), nyaéta:

\frac{d\phi(t)}{dt} = k_f m(t)

atawa \phi(t) = k_f \int_{t_o}^{t} m(\lambda) d\lambda + \phi(t_o)

dimana kf mangrupakeun konstanta panyimpangan frékuénsi, anu dinyatakeun dina radian per detik per hijian m(t), sarta \phi(t_o) nyaéta sudut fase awal mangsa t=to. Biasana diupamakeun yén t_o = -\infty sarta \phi(-\infty) = 0.

Ku kituna, urang bisa nganyatakeun sinyal modulasi sudutna sabagé:

xFM(t) = A cos [\omega_c t + k_f \int_{-\infty}^{t} m(\lambda) d\lambda]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993