Mohammad Ilyas Ruhiat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mohammad Ilyas Ruhiat

Ajengan Mohammad Ilyas atawa Mohammad Ilyas Ruhiat (Tasikmalaya, 31 Januari 1934 - 18 Désémber 2007), ulama kahot, tokoh NU, anggota MPR manten.

Ilyas Ruhiat asalna ti Kampung Cipasung, Désa Cipakat, Kecamatan Singaparna, Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat. Anjeunna téh putra Abdul Ghofur jeung Umayah. Ruhiat dikirim ka pasantrén nu kawentar di Singaparna mangsa harita, Pasantrén Cilenga, nu diasuh ku Kiai Sobandi atawa Syabandi dina taun 1922-1926. [1].


Kalungguhan[édit | sunting sumber]

NU[édit | sunting sumber]

  • Pejabat Pelaksana Rais 'Aam NU (1992-1994)

MPR[édit | sunting sumber]

  • Fraksi Utusan Daerah MPR RI (?)

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Catetan Kaki[édit | sunting sumber]

  1. Iip D. Yahya (2006). "Ajengan Cipasung: biografi K.H. Moh. Ilyas Ruhiat", Yogyakarta:Pustaka Pesantren..


Nulis.jpg