Mohammad Qasim Fahim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Marsekal Lapangan
Mohammad Qasim Fahim
مارشال محمد قسیم فهیم
Mohammad Qasim Fahim dina 2011
Wakil Présidén Kahiji Apganistan
Incumbent
Awal jabatan
19 Nopémber 2009
Présidén Hamid Karzai
Saméméhna Ahmad Zia Massoud
Katerangan lian
Gumelar 1957
Omarz, Panjshir, Apganistan
Pangabdian militér
Lalandian Marshal Fahim
Kasatiaan Apganistan
Layanan/cabang Angkatan Darat Apganistan
Lila ngabdi 1978-2002
Réngking US-O11 insignia.svg Marsekal Lapangan
Komando Pasakutuan Kalér
Badan Kaamanan Nagara
Patempuran/perang Perang Rusia di Apganistan
Perang Pakistan di Apganistan
Perang ngalawan Taliban

Marsekal Lapangan Mohammad Qasim Fahim (Basa Pérsia: محمد قسيم فهيم; kawanoh ogé salaku "Marsekal Fahim Khan") nyaéta saurang komandan militér Apganistan, pulitisi, sarta Wakil Présidén Kahiji saprak Nopémber 2009.[1] Anjeunna minangka Mentri Patahanan dina Pamaréntahan Transisional Apganistan, mimiti dina 2002 jeung ogé minangka Wakil Présidén ti Juni 2002 nepi ka Désémber 2004. Marsekal Fahim digentos ku Abdul Rahim Wardak, nu ditunjuk salaku mentri patahanan ku Présidén Hamid Karzai dina 23 Désémber 2004 nalika pamaréntahan transisi robah ka pamaréntahan nu kapilih. Marsekal Fahim nyaéta saurang Tajik. Anjeunna ogé pernah narima Medali Ahmad Shah Baba.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Saméméhna
Ahmad Shah Massoud
Mentri Patahanan Apganistan
Séptémber 2001 – Désémber 2004
Sanggeusna
Abdurrahim Wardak


Replace this image male.svg
Persondata
NAME Fahim, Mohammed Qasim
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION
DATE OF BIRTH 1957
PLACE OF BIRTH Omarz, Propinsi Panjshir, Apganistan
DATE OF DEATH
PLACE OF DEATH