Monarki absolut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Monarki absolut nyaéta hiji wangun pamaréntahan monarki di mana saurang raja/ratu (atanapi pamingpin monarki kalawan gelar lianna) minangka otoritas pamaréntahan pangluhurna salaku pupuhu nagara jeung pupuhu pamaréntahan; kakawasaannana teu diwatesan ku undang-undang atanapi ku hukum. Saurang pamingpin absolut miboga kakiatan pulitik nu teu kawates kana nagara daulatnna jeung wargina. Pamingpin absolut lobana pamaréntahanna mangrupa héréditér (katurunan). Monarki absolut béda jeung monarki konstitusional, di mana otoritasna kawates ku undang-undang.

Conto monarki absolut kiwari[édit | sunting sumber]

Raja Abdullah ti Saudi Arabia
Paus Benediktus XVI
Nagara Pamingpin
Bandéra Brunéi Brunéi Hassanal Bolkiah
Bandéra Oman Oman Qaboos bin Said Al-Said
Bandéra Qatar Qatar Hamad bin Khalifa Al-Thani
Bandéra Arab Saudi Saudi Arabia Abdullah bin Abdulaziz
Bandéra Kota Vatikan Kota Vatikan Benediktus XVI


Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Anderson, Perry. Lineages of the Absolutist State. London: Verso, 1974.
  • Kimmel, Michael S. Absolutism and Its Discontents: State and Society in Seventeenth-Century France and England. New Brunswick, NJ: Transaction Books, 1988.
  • Mettam, Roger. Power and Faction in Louis XIV's France. New York: Blackwell Publishers, 1988.
  • Miller, John (ed.). Absolutism in Seventeenth Century Europe. New York: Palgrave Macmillan, 1990.
  • Wilson, Peter H. Absolutism in Central Europe. New York: Routledge, 2000.
  • Zmora, Hillay. Monarchy, Aristocracy, and the State in Europe - 1300-1800. New York: Routledge, 2001.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Society.png