Monarki konstitusional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Monarki konstitusional nyaéta wangun pamaréntahan di mana saurang raja jadi sirah nagara dina wates-wates konstitusi anu ditulis (dikodifikasi), henteu ditulis, atawa campuran. Ieu béda ti monarki absolut, di mana raja ngawasa sacara pinuh sarta jadi sahiji-hijina asal kakuatan pulitik di nagara, deui ogé henteu tanggung jawab ka hukum ti konstitusi naon waé.


Nulis.jpg