Monkey D. Luffy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Monkey D. Luffy nyata tokoh protagonis paling utama dina carita anime manga One Piece buatan Eiichiro Oda.

Monkey D. Luffy

Awal kahirupan[édit | sunting sumber]

Monkey D. Luffy mangupakeun hiji budak leutik ti desa Fusha, manehna mangrupakeun anak ti Monkey D. Dragon, manehna oge mangrupakeun incu ti pahlawan Angkatan Laut terkenal, nyaeta Laksamana Madya Monkey D. Garp. Oge Luffy kanyahoan janten sodara angkatna Portgas D. Ace (anak ti Gol D. Roger jeung Portgas D. Ace) nu dipiara ku Garp bareng jeung Luffy.

Waktos kelompok Bajak Laut Rambut Beureum pimpinan Shanks berlabuh di desa Fusha, Luffy janten ngidolkeun ka figur Shanks, sampe manehna boga cita-cita yen mun manehna gede bakal janten bajak laut sapertos Shanks, bahkan anjeunna hayang janten Raja Bajak Laut sareng ngamiliki harta karun Roger nyaeta One Piece.

Demi hayang diajak Shanks janten kruna, Luffy nekad ngalukai pipina, namun Shanks nu nyadar yen Luffy masih leutik keneh, ngalarang Luffy ngilu kelompokna. Luffy sempet kuciwa ka Shanks, lantaran Shanks teu ngalawan Higuma nu ngerakeun Shanks di barna Makino, Shanks ngeles trus maparkeun yen teu sakabeh masalah musti diakhiri ku jalan gelut. Luffy nu teu ngarti, papanggih deui jeung Higuma terus ngalawan manehna, hampir dibunuh ku Higuma, muncul Shanks nu ngahadang Higuma, namun sempet Luffy dibawa kabur ka tengah lautan ku Higuma.

Higuma ngalungkeun Luffy ka tengah laut, supados janten santapan Monster Laut, pas monsterna datang, Shanks datang nyalametkeun deui Luffy, namun aya bayaranna nyaeta Shanks kaleungitan leungeun katuhuna demi Luffy.

saatos kajadin

Kaluwarga[édit | sunting sumber]

  • Monkey D. Garp (aki)
  • Monkey D. Dragon (bapa)
  • Portgas D. Ace (lanceuk angkat)
  • Dadan

Patarungan[édit | sunting sumber]

Dugi ka episode 567 dina manga, Luffy geus ngalakonan sabaraha puluh patarungan, nyaeta :

  • vs. Mohji (kru bajak laut Buggy), di Kota Palabuhan, hasil meunang.
  • vs. Buggy (kapten bajak laut Buggy), di Kota Palabuhan, hasil meunang.
  • vs. Kapten Kuro (kapten bajak laut Kuroneko), di Desa Syrup, hasil meunang.
  • vs. Don Krieg (kapten bajak laut Krieg), di Restoran Baratie, hasil meunang.
  • vs. Arlong (kapten bajak laut Matahari), di Arlongpark, hasil meunang.
  • vs. Komodor Smoker (komodor Angkatan Laut), di kota Loguetown, hasil eleh.
  • vs. Mr. 5 (anggota Baroque Works), di Whiskey Peak, hasil meunang.
  • vs. Roronoa Zoro, di Whiskey Peak, hasil teu beres.
  • vs. Mr. 3 (anggota Baroque Works), di Little Garden, hasil meunang.
  • vs. Wapol (kapten bajak laut Wapol), di perairan Karajaan Drum, hasil meunang.
  • vs. Wapol (kapten bajak laut Wapol), di Istana Karajaan Drum, hasil meunang.
  • vs. Crocodile (mantan Shichibukai, pamingpin Baroque Works), di Arabasta, hasil eleh.
  • vs. Crocodile (mantan Shichibukai, pamingpin Baroque Works), di makam Alubarna, hasil meunang.
  • vs. Bellamy (kapten bajak laut Bellamy), di Pulo Jaya, hasil meunang.
  • vs. God Enel (pamingpin Skypiea), di perahu Maxim, hasil meunang.
  • vs. Foxy (kapten bajak laut Foxy), di Longring Longland, hasil meunang.
  • vs. Laksamana Aokiji (Laksamana Angkatan Laut), di Longring Longland, hasil eleh.
  • vs. Usopp, di Water Seven, hasil meunang.
  • vs. Franky, di Water Seven, hasil teu beres.
  • vs. Rob Lucci (anggota CP9), di Water Seven, hasil eleh.
  • vs. Blueno (anggota CP9), di Ennies Lobby, hasil meunang.
  • vs. Rob Lucci (anggota CP9), di Ennies Lobby, hasil meunang.
  • vs. Cerberus (zombie Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Oz (zombie Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Gecko Moria (Shichibukai, pamingpin Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Pacifista (cyborg Pamarentah Dunia), di Pulo Shabondy, hasil teu beres.
  • vs. Bartholomew Kuma (Shichibukai), di pulo Shabondy, hasil eleh.
  • vs. Boa Marigold & Boa Sandersonia (suku Amazon Lily), di Amazon Lily, hasil meunang.
  • vs. Magellan (kepala sipir Impel Down), di Impel Down, hasil eleh.
  • vs. Marshall D. Teach (Shichibukai, kapten bajak laut Kurohige), di Impel Down, hasil teu beres.
  • vs. Draculle Mihawk (Shichibukai), di Marineford, hasil teu beres.
  • vs. Laksamana Kizeru, Laksamana Akainu & Laksamana Aokiji (Laksamana Angkatan Laut), di Marineford, hasil can beres.

Kakuatan[édit | sunting sumber]

Luffy boga kakuatan karet saatos ngaemam buah iblis jenis paramaecia tipe gomu-gomu (karet) nu dicandak ti harta na Shanks, buah ieu nyieun awak manehna lentur kawas karet.

Nilei buruan[édit | sunting sumber]

  • 60 juta belly, saatos ngelehkeun Arlong.
  • 100 juta belly, saatos ngelehkeun Crocodile.
Poster buruan Luffy saharga 100 juta Belly
  • 300 juta belly, saatos insiden Ennies Lobby.