Mora (linguistik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mora mangrupakeun hiji unit dina ponologi anu nangtukeun ukuran séké kecap, nu dina sababaraha basa nangtukeun panekenan atawa panjang. Hiji séké kecap nu miboga hiji mora disebut monomoraik; hiji séké kecap kalawan dua mora disebut bimoraik. Ogé, dina kasus nu jarang, hiji séké kecap nu boga tilu mora disebut trimoraik.

Citakan:Suprasegmentals


Linguistics stub.svg