Mu (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana む.
Katakana ム.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Hiragana diwangun ku tilu garis, sedengkeun dina katakana ku dua garis. Duanana dieja (IPA) [mɯ].

Perlu dicatet oge, saperti dina kana-u sejenna, sora 'u' gampang robah; diucapkeun teu pati jentre, kana ieu sorana leuwih deukeut kana sora 'm'.

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal m-
(ま行 ma-gyō)
mu
muu
むう, むぅ
むー
ムウ, ムゥ
ムー
Bentuk tambahan sejen
Bentuk (mw-)
mwa むぁ ムァ
mwi むぃ ムィ
(mwu) (むぅ) (ムゥ)
mwe むぇ ムェ
mwo むぉ ムォ
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg