Muatan listrik partikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tabél konvérsi pikeun hijian muatan listrik
1 e (konstanta muatan listrik partikel)
nyaéta sarua jeung
1 e (konstanta muatan listrik partikel)
1,6022 x 10-20 abcoulomb (abC)
4,450555556 x 10-23 ampere-jam (Ah)
2,670333333 x 10-21 ampere-menit (Am)
1,6022 x 10-19 ampere-detik (As)
1,6022 x 10-19 coulomb (C)
1,602464363 x 10-19 coulomb (internasional) (C)
1,66048323 x 10-24 faraday (kimia) (Fd)
1,660016989 x 10-24 faraday (fisika) (Fd)
4,803267424 x 10-10 franklin (Fr)
1,6022 x 10-22 kilocoulomb (kC)
1,6022 x 10-25 mégacoulomb (MC)
1,6022 x 10-13 mikrocoulomb (µC)
1.6022 x 10-16 milicoulomb (mC)
1,6022 x 10-10 nanocoulomb (nC)
1,6022 x 10-7 pikocoulomb (pC)
4,803267424 x 10-10 statcoulomb (statC)

Muatan listrik partikel nu dilambangkeun ku e atawa sakapeung q nyaéta muatan listrik hiji partikel proton atawa sarua jeung angka négatif muatan listrik hiji partikel éléktron. Mangrupa konstanta fisika sarta hijian muatan listrik.

Hargana nyaéta 1.602 176 53(14) × 10-19 C, nurutkeun daptar konstanta fisika CODATA taun 2002. Dina sistem Centimetre gram second (CGS), hargana ngadeukeutan 4.803 × 10-10 statcoulomb.

Saprak diukur ku Robert Millikan dina percobaan tétésan-minyak dina taun 1909, muatan dasar partikel dipercaya henteu bisa dibagi deui. Quark, kapanggih taun 1960, dipercaya ngabogaan muatan listrik sagedé e/3, ngan aya dina jumlah partikel leuwih ti hiji. Quark henteu kungsi katimu dina hiji partikel.


Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]