Mujaér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mujair
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Actinopterygii
Order: Perciformes
Family: Cichlidae
Genus: Oreochromis
Species: O. mossambicus
Ngaran binomial
Oreochromis mossambicus
(W. Peters), 1852

Mujaér nya éta lauk cai anu biasa didahar ku jalma, wangun awakna gepéng, warnana hawuk, coklat atawa hideung. [1] Ieu lauk asalna ti Afrika sarta mimiti kapanggih di Indonesia ku bapa Mujair di muara walungan Sérang basisir kidul Blitar Jawa Timur dina taun 1939. [1] Lauk mujaér gancang badagna. [1] Panjang total awak panggedéna nya eta 40 cm, loba dibudidayakeun di Jawa Barat, Jawa Tengah, Sumatera, jeung Kalimantan. [1]
Mujaer kaasup sato omnivor, di alamna muajer biasa ngadahar tutuwuhan cai, diatom, chlorophyceae, dinophyceae jeung crustasea, sedengkeun anakna dahar fitoplankton jeung zooplankton.[2] Ciri-ciri mujaér bikangna nya éta aya 3 liang dina urogenetial nya éta bool, liang kaluarna endog sarta liang kaluarna urin.[3] Tungtung cécépét boga warna beureum sepa, warna beuteung leuwih bodas, warna gado ogé bodas, sarta lamun beuteungna distriping henteu ngaluarkeun cairan.[3] Sedengkeun ciri-ciri mujaér jaluna nya éta dina pakakas urogenetial ngan aya dua liang nya éta; bool, sarta liang kaluarna spérma sakaligus liang kaluarna urin.[3] Tungtung cécépét boga warna beureum caang, warna beuteung jeung gado leuwih poék, sarta lamun beuteung distriping baris ngaluarkeun cairan.[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Mujair(id)(Diakses ping 17 Oktober 2011)
  2. Kordi, Ghufran. 2010. Panduan Lengkap Memelihara Ikan Air Tawar di Kolam Terpal. Yogyakarta:Lili Publisher.Hal. 17
  3. a b c d Mujair (id) (Diakses ping 1 November 2011)


Nulis.jpg