Munisipalitas Karlstad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Munisipalitas Karlstad (Kommun)
Karlstad in Sweden.png
Peta Swédia, Karlstad disorot
Lambang
Kaayaan munisipal
Ibukota Karlstad:
59° 22′ N 13° 30′ E
Counti County Värmland
Propinsi Värmland
Lega
Réngking
1167.1 km²
ka-87 ti 290
Pangeusi
Réngking
(2005)
82,096
ka-19 ti 290
Kapadetan 69/km²

Munisipalitas Karlstad [kɑːɭsta] (pop. 82,096) nyaéta salaahiji munisipalitas di kulon tengah Swédia kalayan ibukotana aya di kota Karlstad (populasina 58,055). Dibéré penghargaan Royal Charter taun 1584. Dina abad ka-17 kota ieu mangrupakeun tempat kauskupan Garéja di Swédia. Kota ieu mangrupakeun tempat Universitas Karlstad jeung Bandara Karlstad. Karlstad aya dina jalan karét api utama nu ngahubungkeun Oslo, Norwégia, jeung Stockholm.

Karlstad miboga bau nu ngeunaheun ka sakuliah kotana (hususna puseurna) alatan ayana pabrik Löfbergs Lila Coffee Roasting. Pabrik ieu ogé mangrupakeun pencakar langit pangluhurna di Värmland. Pausahaan kasebut ogé miboga Aréna Löfbergs Lila, nu anyar kénéh miboga 10,000 tempat diuk tur diguakeun utamana keur Färjestads BK (Kleub Hoki), salian ti jadi tempat konsér.

Géografi[édit | sunting sumber]

Munisipalitas ieu miboga taneuh lapangan nu béda-béda.

Kota Karlstad diwangun dina daérah délta walungan beulah kalér basisir situ panglegana di Swédia, Vänern. Miboga palabuan situ kadua panggedéna di Swédia sanggeus Västerås.

Urang Karlstad nu kasohor[édit | sunting sumber]

Kota kembarannana[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Édisi Owl Artikel ieu ngandung eusi ti Édisi Owl tina Nordisk familjebok, énsiklopédi basa Swédia nu diterbitkeun antara 1904–1926, kiwari dina Domain Umum.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Munisipalitas di County Värmland
Arvika | Eda | Filipstad | Forshaga | Grums | Hagfors | Hammarö | Karlstad | Kil | Kristinehamn | Munkfors | Storfors | Sunne | Säffle | Torsby | Årjäng
County di Swédia | Swédia

Murkrona.svg Munisipalitas Karlstad nyaéta salasahiji tina 134 kota kalayan Status kota di Swédia nu bersejarah.