NTSC-J

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Television encoding systems by nation, Countries that are using the NTSC system are shown in green.

NTSC-J nyaeta hiji sistim televisi analog television tur standar pidangan video keur wewengkon Jepang.

Definisi tehnis[édit | sunting sumber]

NTSC-J dumasar kana NTSC 'reguler', tapi rada beda. Level hideung jeung level blanking sinyal NTSC-J signal sarua (0 IRE), kawas dina PAL, standard video liana, sedengkeun dina NTSC Amerika, level hideung rada leuwih luhur (7.5 IRE) tibatan level blanking-na. Ku alatan cara tembongna dina wangun gelombang, level hideung nu leuwih luhur disebut oge pedestal.

Definisi pamasaran[édit | sunting sumber]

Istilah NTSC-J diapke oge keur ngabedakeun wewengkon dina kaulinan video konsol (console video games), nu make televisi. NTSC-J dipake minangka ngaran wewengkon kaulinan video di Jepang -tuluy "J", Asia Tenggara jeung Korea Kidul (samemehna bagean tina Asia Tenggara jeung Hong Kong, Taiwan, jsb.), du anu pangpandeurina jadi versi tarjamah Basa Korea jeung Basa Cina.

Kaulinan nu dirancang minangka bagian tina wewengkon ieu moal jalan lamun dipake dina hardware bagian NTSC-US, PAL (atawa PAL-E, "E" singgetan tina Eropa) atawa NTSC-C (keur Cina daratan) alatan beda regional jeung PAL SECAM dipake oge taun 90-an awal) jeung standar NTSC, tapi aya oge proteksi hak cipta make regional lockout nu diwangun dina sistim kaulina video jeung kaulinana sorangan, minangka produk nu sarua nu isa diedit ku penerbit sejen ti hiji buana ka buana liana.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Sistim televisi siaran

Jejer nu patali

Citakan:Tv-stub