Nagoya Municipal Subway

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kareta Jero Taneuh Kota Nagoyaatawa Nagoya Municipal Subway (名古屋市営地下鉄 Nagoya Shiei Chikatetsu?) nyaeta sistim kareta jero taneuh nu aya di Nagoya, Aichi, Jepang. Saperti kota metropolitan di Jepang sejenna, kareta jero Greater Nagoya ngagunakeun suburban rail, nu jaringanna bakal dilegaan nepi ka 37 jalur saperti kota New York jeung London. Kareta jero taneuh ieu dioperasikeun ku Transportation Bureau City of Nagoya. Ngabogaan 6 jalur, jeung ongkosna antara ¥200-¥320. Ampir 90℅ trekna di jero taneuh.

Jalur[édit | sunting sumber]

Jalur Nagoya Municipal Subway jeung layananna
Warna Ngaran Label / huruf Bagean kahiji
dibuka
Panungtung
dipanjangan
Panjang
km/mil
Stasion Panumpang

per tahun (000's)

Yellow Jalur 1 Jalur Higashiyama H 1957 1982 20.6/12.8 22 199,290
Purple Line 2 Meijō Line M 1965[1] 1971 8.9/5.5 12[2] 166,805
Line 4 1974[3] 2004 17.5/10.9 17[4]
Puple and white Line 2 Meikō Line E 1965[5] 1971 6.0/3.7 7[6]
Blue Via trackage rights Meitetsu Inuyama Line - 1993[7] - 21.4/13.3 13[8] N/A
Line 3 Tsurumai Line T 1977 1993 20.4/12.7 20 101,835
Via trackage rights Meitetsu Toyota Line - 1979[9] - 15.2/9.4 8[10] N/A
Meitetsu Mikawa Line N/A[11] - 1.4/0.9 2[12] N/A
Red Line 6 Sakura-dōri Line S 1989 1994 14.9/9.3 17 87,965
Pink Via trackage rights Meitetsu Komaki Line - 2003[13] - 18.3/11.4 13[14] N/A
2003[15] - 2.3/1.4 2[16] N/A
Line 7 Kamiiida Line K 2003[17] - 0.8/0.5 2[18] 8,030
Logo Nagoya Subway
Peron di Stasion Shiyakusho
Panto asup ka Stasion Shiyakusho
Panto Tiket
Mesin tempat meuli tiket

Pakait jeung jalur kareta sejan[édit | sunting sumber]

JR Central[édit | sunting sumber]

(tujuan Shin-Yokohama, Tokyo, Kyoto and Shin-Osaka)
(tujuan Gifu, Ōgaki, Obu, Kariya, Okazaki, Toyohashi jeung Hamamatsu)
(tujuan Kozoji (pindah jalur ka urut Expo Site), Tajimi jeung Nakatsugawa)
(tujuan Yokkaichi, Tsu and Kameyama)
(ngan Limited Express, tujuan Gero jeung Takayama)

Meitetsu[édit | sunting sumber]

(tujuan Meitetsu Gifu, Chiryu, Hekinan, Nishio, Higashi Okazaki, Toyohashi jeung Toyokawa Inari)
  • Tokoname Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Otagawa, Chita Handa, Kowa, Utsumi, Tokoname jeung Central Japan Int'l Airport)
  • Inuyama Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Iwakura, Inuyama, Mikakino jeung Shin Kani)
  • Tsushima Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Tsushima, Saya jeung Yatomi)
  • Seto Line: di Sakae jeung Ōzone
(tujuan Owari Seto)

Kintetsu[édit | sunting sumber]

(tujuan Yokkaichi, Tsu, Nakagawa, Matsusaka, Ise, Toba jeung Osaka)
(tujuan Kinjo-Futo (Nagoya International Exhibition Hall))

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Between Ōzone Station, Sakae Station and Kanayama Station (Aichi)
  2. Including Ōzone Station
  3. Between Ōzone Station, Nagoya Daigaku Station and Kanayama Station (Aichi)
  4. Including Ōzone Station
  5. Between Kanayama Station (Aichi) and Nagoyako Station
  6. Including Kanayama Station (Aichi)
  7. Between Inuyama Station and Kamiotai Station
  8. Including Kamiotai Station
  9. Between Akaike Station and Umetsubo Station
  10. Including Akaike Station
  11. Between Umetsubo Station and Toyotashi Station
  12. Including Akaike Station
  13. Between Inuyama Station and Ajima Station
  14. Including Ajima Station
  15. Owned by Kamiiida Link Line between Ajima Station and Kamiiida Station
  16. Including Ajima Station and Kamiiida Station
  17. Owned by Kamiiida Link Line between Kamiiida Station and Heian-dori Station
  18. Including Kamiiida Station