Nazril Irham

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nazril Irham

Nazril Irham, dipikawanoh kalayan ngaran Ariel Peterpan, lahir di Pangkalan Brandan - Sumatera Utara, tanggal 16 Séptember 1981. Bapana nyaéta saurang pagawé lapang di pausahaan minyak Pertamina.[1] Samentara indungna nyaéta ibu rumah tangga. Alatan berprofesi minangka pagawé lapang, sang ayah digawé di lokasi anu berpindah-pindah.[1] Cicing di Pangkalan Brandan sawatara bulan, Ariel keur leutik sarta kulawargana kudu pindah ka Langsa, hiji temapat anu aya di Nangroe Acéh Darussalam.[1] Sanggeus cicing di ditu salila tujuh taun, Ariel sakulawarga saterusna pindah ka Bandung. Hiji tempat nu geus dianggap Ariel minangka “imah”-na sorangan.[1] Saprak leutik Ariel geus nembongkeun bakatna di widang seni, tapi lain di widang nyanyi.[1] Bakat seni anu kasampak ti Ariel malahan di widang ngagambar, manéhna sempet juara di sawatara perlombaan ngagambar di Bandung.[1] Gara-gara hobi ngagambar, Ariel sempet bercita-cita jadi arsiték, tapi, di tengah lalampahan hirupna, manéhna manggihan hiji hobi anyar nyaéta musik, ti dieu Ariel saterusna meniti karir.[1] Saprak kelas I SMP, penggemar Oasis ieu geus intens nyieun band, band kahiji anu dijieun ngaranna Peppermint, nyaah, nasib yeuh band teu saseger ngaranna, ngan tahan tujuh bulan.[1] Saterusna, Ariel nyieun band deui ngaranna Sliver, Cholesterol sarta Topi, kitu deui, kabéhanana bubar di tengah jalan. Tapi, band anu disebut pamungkas lumayan berjasa jieun karirna, sawatara urang anu kagabung di Topi termasuk Ariel, sapuk nyieun band anyar, hiji band anu dibéré ngaran Peterpan sarta tahan nepi ka ayeuna.[1]


Bareng Peterpan, Ariel narékahan nembus kafe-kafe top di Bandung, penampilan Peterpan anu atraktif plus vokal Ariel metot minat Noey – eks basis Java Jive anu pandeuri jadi produser- pikeun ngasupkeun lagu maranéhanana dina album kompilasi Cerita 2002 Malam. Lagu Mimpi yang Sempurna anu termuat di album kompilasi éta suksés jadi modal jieun Peterpan pikeun nembus industri rékaman.[1]

Taun 2003, Peterpan ngarilis album Taman Langit, album ieu tétéla lakuna, kudu diakui, salah sahiji faktor anu ngarojong larisna album ieu téh vokal Ariel sarta pangabisana ngokolakeun lirik. Lirik-lirik anu dijieun pengagum Kahlil Gibran skaitu jerona, sanggup nyabak dasar haté pendengar lagu-laguna.[1]


Wajar lamun ngaran Ariel beuki melambung, posisina minangka frontman matak bisana ngajanggélék jadi idola anyar. Waktu album Bintang di Langit dirilis pertengahan 2004 Ariel bener-bener jadi pujaan pencinta musik Indonésia ti Sabang nepi ka Merauke.[1] Di tengah caah popularitas, Ariel sempet terganjal masalah, manéhna digosipkeun geus ngahamilan kabogohna, saurang gadis asal Semarang anu ngaranna Sarah Amalia.[1] Gosip ieu teu bisa dielakkan ku Ariel, manéhna kalahka daék mengawinan Lia pikeun mempertanggungjawabkeunana.[1] Hiji perkawinan anu dirusiahkeun ti sorotan média.[1] Sajaba berkarier di dunya musik, Ariel ayeuna jadi béntang iklan manéhna jadi modél iklan Sunsilk babarengan modél Amy Lee.[1] Sajaba ti éta, Ariel ogé jadi béntang film dina film populér Sang Pemimpi, Ariel merankeun tokoh Arai, saurang nonoman anu teu kungsi ngandeg bermimpi.[1]

Dina bulan Juni, benerna 3 Juni 2010, Ariel tersandung isu vidéo porno bareng Luna Maya anu ayeuna jadi kabogohna, sarta ogé Cut Tari.[2] Sanggeus vidio pornona kaluar, Ariel sempet ngiles sarta dumadakan ngadatangan Mabes Polri dina Jumaah soré (11/06/2010) babarengan Luna Maya pikeun minuhan panggero ku pulisi.[2] Waktu éta Ariel datang babarengan pengacara kondang OC Kaligis sarta sawatara ponggawa berbaju safari anu tapis nangtayungan Ariel ti kepungan wartawan.[2] Di poé anu sarua, Ariel ogé dilaporkeun ka Déwan Pers alatan dianggap mapalangan pakasaban wartawan sarta ngarusak kaméra salah sahiji kameraman Trans TV.[2]

Dina Salasa dini poé (22 Juni 2010) kira-kira jam 3 isuk-isuk Ariel ngadatangan Mabes Polri, sarta status Ariel ditetepkeun minangka tersangka.[2] Kaputusan ieu dumasar surat P-21 bernomor B 2165/E/II/EPP/X/2010 tertanggal 19 Oktober 2010 anu ditandatanganan ku diréktur prapenuntutan dina JAM Pidum, I Ketut Pratana.[2] Ariel dijerat kalayan pasal 29 UU No 44/1978 ngeunaan Pornografi jo pasal 56 Kadua KUHP, pasal 27 ayat 1 UU No 11/1978 ngeunaan ITE jo pasal 56 kadua KUHP, sarta pasal 282 ayat 1 KUHP jo pasal 35 UU No 44/1978 ngeunaan Pornografi.[2] Dina Senén (22/11), Ariel resmi ngajalanan sidang kahijina, sidang ieu dilaksanakeun sacara katutup sarta didakwa ngarémpak Pasal 29 UU RI No. 44 warsih 2008 ngeunaan Pornografi Pasal 56, denda saeutikna 6 bulan panglilana 12 taun, sarta atawa denda Rp. 250 juta panglobana dendana Rp. 6 milyar. [2]

Sajaba ti éta, pasal subsider anu didakwa ka Ariel nyaéta Pasal 27 ayat 1 pasal 45 ayat 1 UU RI No. 11 taun 2008 ITE anceman hukuman 6 taun denda Rp. 1 milyar, ti kabéh pasal ieu, Ariel dituduh ngahaja nyebarkeun vidéo porno, sarta sidang baris dituluykeun saminggu saterusna.[2] Ariel kaancam pasal berlapis alatan sacara sadar mendokumentasikeun hubungan intim anu saterusna sumebar sarta jadi tindakan asusila, jeung hukuman saeutikna 6 taun panjara.[2]

Béja saterusna nyebutkeun yén pengacara Ariel, OC Kaligis nyatakeun Ariel terjerat Pasal 4 Undang-undang Nomer 44 taun 2008 ngeunaan Pornografi jeung anceman hukuman panjara maksimal 12 taun, Pasal 282 ngeunaan Kesusilaan sarta Pasal 27 ayat (1), UU Nomer 11 taun 2008 ngeunaan Informasi Transaksi Éléktronik (ITE).[2]

Biodata Ariel 'Peterpan'[édit | sunting sumber]

  • Ngaran Pepek: Nazril Irham
  • Ngaran Panggero: Ariel
  • Posisi di Band: Vocal
  • Tempat / Tanggal Lahir: Pangkalan Brandan / 16 Séptember 1981
  • Ageman: Islam
  • Hoby: Musik, Olah Badan, Gambar
  • Pendididkan Pamungkas: Mahasiswa Universitas Parahiyangan
  • Cita-cita: Arsiték
  • Zodiak: Virgo
  • Jangkung / Beurat: 167 Cm / 59 Kg
  • Musisi Favorit: Dolores O'Riordan (The Cranberries),Nirvana (Kurt Cobain), Kahlil Gibran
  • Film Favorit: Matrix
  • Artis Film Favorit: Winona Ryder
  • Warna Favorit: Biru
  • Kadaharan Favorit: Naon waé anu penting ngeunah
  • Inuman Favorit: Root Bear
  • Pakéan Favorit: T-shirt
  • Tempat Nongkrong: Kamar
  • Prestasi: Medali Emas Kejurnas In Line Hockey
  • Ngaran Ibu: Darlina Darwis
  • Ngaran Bapa: Nazril Irphan
  • Anak ka-: 3 ti 3 duduluran
  • Instrument anu dipaké: Microphone Shure SM 58
  • Tokoh anu dikagumi: Spiderman
  • Nomer Sapatu: 42


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)[1] (diaksés tanggal 12 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k (id)[2] (diaksés tanggal 12 Nopember 2011)
Nulis.jpg