Ngaran urang Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Loba pisan ngaran anu geus ilahar dipake ku urang Sunda. Diantarana aya dina catetan ieu.

Anu ilahar dipaké boh ku lalaki, boh ku awéwé[édit | sunting sumber]

A
Aan, Ade
D
Dian
E
Enong, Endang
I
Ira
Y
Yani, Yuyun

Anu ilahar dipake ku Lalaki wungkul[édit | sunting sumber]

A
Aa, Aang, Aca, Aceng, Adang, Agus, Ahmad, Ajat, Amat, Aming, Andung, Ara, Asep, Adun, Ajang, Abo, Adah, Amar, Amir, Asta,Arry
B
Barnas
C
Cahya, Cecep, Cece, Cucu, Caca, Carya
D
Dadan, Dadang, Daman, Dana, Dani, Danu, Dayat, Darja, Deden, Dedeng, Dedi, Deni, Didi, Didin, Diding, Dodi, Dodo, Dudi, Dudu, Duduh, Dudung, Durahman, Duyeh, [Duden]],
E
Edi, Encep, Engkus, Endang, Elan, Enjang, Elan, Engkos, Emen, Entang
G
Ganjar, Gagan, Gigin,Ginanjar, Gugum, Gugun, Gunawan, Gilang, Galih, Gumilar, Gandana,Ganda
H
Hamdani, Heri, Hidayat, Hamdan, Hendra, Henhen,
I
Ihin, Indra, Idang, Ijang, Idih, Idi,
J
Jajang, Jaka, Jumsa
K
Kurniawan, Kuswara, Koswara, Kosasih, Karta, Komar
L
Lili, Lalan
M
Maman, Markasih, Marhaen, Mamat, Memed, Momo, Momoh, Momon, Mulyana
N
Nana, Nanang, Nandar, Nugraha
O
Odang, Oleh, Oman, Omo, Ondo, Ono, Oneng
P
Pupun, Pupung, Purnama,parta
R
Raditya, Rahmat, Rohman
S
Sadeli, Sambas, Sasmita, Sobana, Sobarna, Solihin, Soma, Sutija, Sumarna, Sumirat, Sudirja, SomaSudrajat, Sukarya, Sutarja, Sutarya, Sutisna,sanusi, Suganda, Suwarna, Sumirat, Sujalma, Saca
T
Tata, Teteng, Tirta, Tutun, Tarmadi
Y
Yaya, Yayan, Yoyo, Yayat, Yana
U
Udung, Ujang, Uu, Uus, Us-us, Undang
W
Waluya, Wahyu, Wijaya, Wawan, Wastani

Anu ilahar dipake ku Awewe wungkul[édit | sunting sumber]

A
Aam, Asih, Ayi,
D
Dadah, Dedah, Dedeh, Dewi, Diah
E
Ecin, Een, Ela, Enok, Entin, Eros, Esih, Euis, Éndah,eem, Engkom, Ema,
É
Éndang, Eem, Enah
I
Iceu, Icih, Iin, Ikoh, Ira, Ita, Irma, Iyah, Ijah,icah, Imas, Iteung, Inung
G
Galuh, Gina,
K
Kokom, Kania, Kartika, Kuraesin, Komaraeni
L
Lilis,Lina, Leni, Lona, Lia
M
Mamah, Mariah, Mariam, Meida
N
Neneng, Nenden, Neni, Nia, Nining, Nunung, Nonon
O
Omah, Omoh, Odah, Ocoh,ocin.oom
P
Pupung, Puspita,popon, Putri
R
Ratna, Ratih, Ratnasih, Rela, Rusita, Rusti, Rengganis, Rarang, Ratu
S
Sari, Sekar, Suminar, Sartika, Saribanon
T
Tia, Tita, Titin, Tiktik
Y
Yoyoh, Yayah,yuyu, Yanti

(Aya nu sanes? Mangga dicutat di dieu ngagunakeun tumbu 'édit' di luhur.)