Nia Dinata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nia Dinata

Nia Iskandar Dinata atawa leuwih kasohor salaku Nia Dinata nya éta sutradara jeung produser film.[1] Lahir di Jakarta tanggal 4 Maret 1970. Bapana nya éta Dicky Iskandar Dinata pajabat Bank Nasional Indonesia 46 (BNI 46).[2]
Nia lulus ti Komunikasi Massa Utama di Elizabethtown College di Pennsylvania.[1] Dituluykeun ka program khusus dina produksi pilem di New York University.[1] Sanggeus balik ti Amerika Serikat dina taun 1995 tuluy digawé di proyék TV. [1] Karir munggaranana dimimitian ku video klip jeung film iklan.[2] Dina taun 2000, Nia ngadegkeun perusahaan film independen Kalyana Shira Film.[2] Tuluy jadi sutradara terbaik pikeun filmna Ca Bau Kan (2002) nu diangkat tina novel karya Remy Sylado.[2] Taun 2004, Nia nyutradaraan pilem Arisan! nu meunang sawatara panglélér kayaning ti Festival Film Indonesia jeung MTV Movie Awards.[2] Sawatara pilem nu kungsi disutradaraan ku Nia diantarana waé Meraih Mimpi (2009), Berbagi Suami (2006), Janji Joni (2005), Ajang Ajeng (2004), Arisan! (2003), Joni Be Brave (2003), Biola Tak Berdawai (2003) dan Ca Bau Kan (2002).[2]

FILMOGRAFI[édit | sunting sumber]

  1. Arisan! 2 (2011) (sutradara, penulis).[2]
  2. Meraih Mimpi (2009) (penulis).[2]
  3. Perempuan Punya Cerita (2007; segmen Cerita ti Cibinong).[2]
  4. Quickie Express (2007) (produser).[2]
  5. Long Road to Heaven (2007) (produser).[2]
  6. Berbagi Suami (2006) (sutradara, penulis).[2]
  7. Janji Joni (2005) (produser).[2]
  8. Ajang Ajeng (2004) - serial TV (produser).[2]
  9. Arisan! (2003) (sutradara, produser eksekutif).[2]
  10. Joni Be Brave (2003) (produser).[2]
  11. Biola Tak Berdawai (2003) (ko-produser).[2]
  12. Ca Bau Kan (2002) (sutradara, produser).[2]

PENGHARGAAN[édit | sunting sumber]

  1. 1998 The Film Indonesia pikeun Festival TV kategori Best Picture jeung Drama Terbaik dina drama TV nu judulna Mencari 90 menit Pelangi.[1]
  2. 2004 Citra Award - Best Film pikeun Arisan!.[2]
  3. 2004 MTV Indonesia Movie Awards - Best Director pikeun Arisan!.[2]
  4. 2006 Hawaii International Film Festival - Best Feature pikeun Berbagi Suami.[2]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Arisan (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Nia Dinata (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg