Nicole Kidman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nicole Kidman

Nicole Kidman manrupa salasahiji artis Holywoodanu miboga ngaran lengkep Nicole Mary Kidman, anu dibabarkeun di Honolulu, Hawaii,ping 20 Juni 1967[1]. Manéhna nya éta aktris anu dilélér hadiah Academy Award[1]. Lian ti artis manéhna gé jadi penyanyi anu miboga dua kawarganegaraan nya éta Amerika Serikat jeung Australia[1]. Kolotna Kidman nya éta Anthony (saurang ahli biokimia jeung psikolog klinis), indungna Janelle Kidman (saurang instruktur)[2]. Kulawargana pindah ka Washington DC, dimana bapana ngudag panalungtikanna ngeunaan kangker payudara[2].Mimitina kidman resep ka nu Balet, tapi tungtungna nyokot pantomim jeung drama[2]. Nicole anu jangkungna 189 cm ieu ayeuna jadi pamajikan penyanyi Keith Urban anu nikahna ping 25 Juni 2006[1].Saméméhna Nicole pernah kawin jeung Tom Cruise[1].Kidman jeung Cruise nikah nalika ping 24 Desember 1990, tapi duanana tuluy pipirakan ping 25 Mei 1998[2]. Nalika pipirakan, Nicole keur ngandeg 3 bulan[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Nicole geus pernah meunangkeun sababraha penghargaan di dunya perfilman nya éta Academy Award (Oscar) jang katégori aktris terbaik ngaliwatan aktingna salaku Virginia Woolfdina film The Hours 2003[1]. Lian ti éta ogé pernah meunangkeun Golden Globe Award, BAFTA jeung MTV Movie Awards[1].

Kariernya dimimitian taun 1980an nalika manéhna drop sakola, malah akting dina film munggaranana Bush Christmas[1].Ti harita mingkin loba deui aktingna kusabab ayana bakat anu nyangkaruk dina dirina[1].Karir Kidman meunangkeun hasil anu hadé nalika manéhna akting jeung Tom Cruise salaku dokter, anu satuluyna maranéhna kawin[2].

Tahun 1995 Kidman meunangkeun panglélér anu midunya sabada akting dina film To Die For anu méré piala Golden Globe jang katégori Aktris Terbaik - Film Musikal atawa Komedi[1]. Sabada éta, di taun 2001, Kidman dijagokeun pikeun meunangkeun piala Academy Award munggaranana salaku Aktris Terbaik dina film Moulin Rouge, anu ogé geus méré piala Golden Globe anu kadua pikeun katégori anu sarua[1].Tapi, prédiksi éta salah kusabab nu meunangna lain Kidman tapi Halle Berry[1].Kidman ogé dipikawanoh salaku aktifis sosial, duta UNICEF jeung perdamaian Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB)[1].


Galeri[édit | sunting sumber]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Nicole Kidman(diakses 2 Desember 2011)
  2. a b c d e Nicole Kidman(diakses 2 Desember 2011)
Nulis.jpg