Niger

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Niger, tempo Niger (disambiguasi).
République du Niger
Jamhuriyar Nijar
Républik Niger
Bandéra Niger Lambang Niger
Motto
"Fraternité, Travail, Progrès"
Lagu
La Nigérienne
Location of Niger
Lokasi Niger dina Uni Afrika
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Niamey
13°32′N 2°05′E
Basa resmi
(Basa nasional)
Basa Perancis
(Hausa, Fulfulde, Gulmancema, Kanuri, Zarma, Tamasheq)
Démonim Nigerien (dilapalkeun /naɪdʒɪrɪˈɛn/ atawa /niːˈʒɛəriən/[1][2])
Pamaréntah Républik semi-présidénsial
 -  Présidén Mahamadou Issoufou
 -  Perdana Mentri Brigi Rafini
Kamerdikaan ti Perancis 
 -  Didéklarasikeun 3 Agustus 1960 
Aréa
 -  Total 1.267.000 km² (ka-22)
489.678 mil² 
 -  Cai (%) 0,02
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 15.730.754[3] (ka-63)
 -  Sénsus 2001 10.790,352 
 -  Kapadetan 12,1 /km² 
31,2 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $11,051 milyar[4] 
 -  Per kapita $755[4] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $5,577 milyar[4] 
 -  Per kapita $381[4] 
Gini? (1995) 50,5 (luhur
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,261 (handap) (ka-170)
Mata uang Franc CFA Afrika Kulon (XOF)
Zona wanci WAT (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) Teu kaobsérvasi (UTC+1)
TLD Internét .ne
Kode telepon +227

Niger, resmina Républik Niger, nya éta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon, dingaranan dumasar Walungan Niger. Nagara ieu wawatesan jeung Nigeria sareng Bénin di kidul, Burkina Faso sareng Mali di kulon, Aljazair sareng Libya di kalér, sarta Chad di wétan. Ibu kota nagara ieu nya éta Niamey.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Merriam-Webster Dictionary
  2. Oxford Dictionaries
  3. INS Niger (Basa Perancis)
  4. a b c d "Niger". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2011. 

Sumber[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Niger ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Niger di Wikivoyage

Citakan:Niger topics

Kaanggotaan internasional
Basa


Countries.png