Niigata, Niigata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Niigata
新潟市
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Niigata
Karakter fisik
Area 726,09 km² (280,3 sq mi)
Populasi (as of 1 Maret, 2007)
     Total 812.705
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 37°55′N 139°2′E
Lambang
Tangkal Willow
Kembang Tulip
Kantor Pamarentahan Niigata
Walikota Akira Shinoda
Alamat 〒951-8550
1-602-1 Gakkōchō-dōri, Chūō-ku, Niigata-shi, Niigata-ken
Ramatloka resmi: Kota Niigata

Kota Niigata (新潟市 Niigata-shi?) nyaeta ibukota jeung panglobana populasi diantara kota-kota di Préféktur Niigata, Jepang. Ayana di basisir kaler-kulon Pulo Honshū, pulo panggedena di Jepang, nyanghareup ka Laut Jepang jeung Pulo Sado.

Ti saprak Restorasi Meiji jadi hiji palabuan bebas. Niigata jadi kota ti kacamatan dina taun 1889, sarta dina 1 April 2007, jadi kota metropolitan munggaran di Basisir Laut Jepang di Pulo Honshū.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Niigata, Niigata di Wikivoyage

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Niigata


Nulis.jpg