Nike Ardila

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nike Ardilla.jpg

Radén Nike Ratnadilla atawa anu biasa dipikawanoh minangka Nike Ardilla (27 Désémber 1975 - 19 Maret 1995) nyaéta saurang penyanyi rock ti Bandung, Jawa Kulon Indonésia.[1] Manéhna maot alatan kacilakaan mobil di Bandung dina umur 19 dina popularitas nu keur naék, tapi nepi ka ayeuna ngaranna tetep kaceluk di Indonésia.[1] Manéhna dipikawanoh minangka "Legenda Ngora".[1] Nepi ka ayeuna, Nike Ardilla nyaéta musisi, penyanyi, béntang film, sarta modél pang suksésna dina sajarah industri di Indonésia.[1]

Penyanyi Pop nu Populér[édit | sunting sumber]

Penyanyi pop Nike Ardilla nyaéta salah sahiji seniman anu populér kahiji di Indonésia nu gelar selebritina bisa dilarapkeun.[2] Manéhna saurang pamaén nu dipoles di panggung sarta ngamekarkeun karir nu luhur minangka artis dina sinétron melodrama romantis.[2] Kahirupan pribadina ngeusian lajur koran sarta majalah gosip nu populér.[2] Manéhna nyaéta saurang rumaja kasebut soméah.[2] Salah sahiji hits mimitina Honky Tonk Woman, lagu anu dijieun ku Mick Jagger.[2] Nike ogé nyaéta saurang pengagum Madonna sarta Marilyn Monroe.[2]

Karir[édit | sunting sumber]

Nike Ardilla nyaéta saurang superstar, profilna aya dina majalah anu teu kaitung deui jumlahna.[2] Albeum "Bintang Kehidupan" mecenghul dina musim semi [[[1990]], sarta judul tembangna nyaéta Instan Smash, balap ka posisi nu pangluhurna.[2] Albeum éta sorangan asup tangga lagu di nomer hiji sarta kajual leuwih ti 500.000 kopi saprak dirilis dina minggu kahiji, nyieun rékor anyar pikeun saurang artis awéwé.[2] Sataun sanggeus dirilis, Albeum Bintang Kehidupan geus ngajual leuwih ti dua juta eksemplar.[2] Kalayan 30 juta albeum kajual di sakumna dunya sarta acara-acara bergengsi jadi hiji-hijina artis di handapeun umur 15 anu ngajual albeum leuwih ti 2 juta kopi anu kungsi di Indonésia.[2] Leuwih ti artis solo séjénna, Nike Ardilla nyaéta kakuatan balikna Rock pop rumaja di ahir '80-an.[2] Nike Ardilla henteu ukur jadi saurang bentang.[2] Manehna geus loba ngajual tulisan-tulsanna, Nike oge jadi puseur modél anu dituturkeun ku rumaja saumurna.[2] Sabot albeum debut nu dijudulan ku Nike "Seberkas Sinar" dirilis dina pertengahan 1989, asup tangga lagu di nomer hiji sarta tetep hits dina waktu sapuluh minggu.[2] Sanggeus lead single mana-mana mereda, albeum éta terus muter ti hits: Nomer hiji tunggal "Seberkas Sinar", balada Top 10 "Cinta Pertama", sarta Top 5 "Lagu Asmara".[2] Dina ahir 1989 Seberkas Sinar geus kajual sajuta kopi, sarta nuluykeun pikeun ngajual tilu juta leuwih alus di luhur éta.[2] Kasuksésanna micu lambak Lady Rocker ngora anu kaasup Anggun C Sasmi, Poppy Mercury, Inka Christie, sarta Mayang Sari.[2] Sanggeus kitu loba albeum nu dirilis kawas: Nyalakan Api 1991, 1992 Matahari ku, Biarkan Aku Mengalah 1993, Bairkan Cintamu berlalu 1994, Sandiwara Cinta 1995, jsb.


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (en) Biografi Nike Ardila (Dicutat tanggal 28 Oktober 2010)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r (en)Populer Pop (Dicutat tanggal 28 Oktober 2010)
Nulis.jpg