Nusa Tenggara Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nusa Tenggara Wétan
East Nusa Tenggara COA.svg

Lambang Nusa Tenggara Wétan
Nusa Tenggara Timur.png

Peta lokasi Nusa Tenggara Wétan
Koordinat
Dasar hukum UU 64/1958
Tanggal penting
Ibu kota Kupang
Gubernur Frans Lebu Raya
Lega 46.137,87 km²
Pangeusi 4.083.639 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 15
Kota 1
Kacamatan 186
Kalurahan/Désa 2.650
Suku SukuManggarai, Suku Ngada, Suku Nge Reo, Suku Ende, Suku Sikka, Suku Larantuka, Suku Solor, Suku Alor, Suku Rote, Suku Sabu, Suku Sumba, Suku Lamaholot, Suku Labala, Suku Kedang
Ageman Kristen (90,9%), Islam (8,8%), Hindu (0,082%), Buda (0,034%)
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Moree

Ramatloka resmi:

(?)

Nusa Tenggara Wétan nyaéta hiji propinsi di Indonésia nua ya di beulah wétan kidul Indonésia. Propinsi ieu ngawengku sababaraha pulo, diantarana Florés, Sumba, Timor, Komodo jeung Roté. Ibu kotana nyaéta Kupang, Timor Kulon.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Alor
  2. Kabupatén Belu
  3. Kabupatén Ende
  4. Kabupatén Flores Timur
  5. Kabupatén Kupang
  6. Kabupatén Lembata
  7. Kabupatén Manggarai
  8. Kabupatén Manggarai Barat
  9. Kabupatén Ngada
  10. Kabupatén Rote Ndao
  11. Kabupatén Sikka
  12. Kabupatén Sumba Barat
  13. Kabupatén Sumba Timur
  14. Kabupatén Timor Tengah Selatan
  15. Kabupatén Timor Tengah Utara
  16. Kota Kupang

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

  • Sasando, instrumén musik petik ti daérah ieu.
  • Pasola, kaulinan ngabalangkeun lembing ti luhur kuda.
  • Nyalé, upacara néwaj lauk di basisir.

Citakan:NTT

Flag of Indonesia.svg