Oda Nobunaga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Oda Nobunaga

Oda Nobunaga (織田 信長 Oda Nobunaga , 23 Juni 1534 - 21 Juni 1582) salah saurang pamingpin daimyo mangsa periode Sengoku dina sajarah Jepang. Nobunaga anak ti Oda Nobuhide, salah saurang pamingpin di daerah pertanian di propinsi Owari. Nobunaga hirup tumuwuh dina lingkungan militer, ahirna bisa nalukkeun ampir sakabéh wilayah Jepang nepi ka maotna taun 1582.

Kahirupan[édit | sunting sumber]

Nobunaga Ngora[édit | sunting sumber]

Dina 1534, Nobunaga dilahirkeun di wewengkon Shobata Castle Propinsi Owari anakna daimyo Oda Nobuhide. Nobunaga putra katiltu ti Nobuhide; sanajan kitu, Nobunaga putra munggaran nu lahir lain ti selir sarta Nobunaga ngarupakeun ahli waris ti kulawarga jeung turunanna di Propinsi Owari. Nobunaga nu nyieun Nagoya Castle waktu umurna masih keneh ngora, Nobunaga diasuh pembantu senior kulawarga Oda, Hirate Masahide, dulurna Nobuyuki. Keur ngora, Nobunaga ngabobaan sipat eksentrik tur teu bisa nahan amarah. Nobunaga disebut "Owari's Great Fool" ku warga Owari.

Dina taun 1546, Nobunaga ngalaksanakeun upacara baleg, sarta dina taun hareupna, Nobunaga nyerang Propinsi Mikawa.

Din manuver poolitik, Hirate Masahide ngirim surat ka musuhna nyaeta daimyo Oda di Propinsi Mino, Saito Dosan, ngaharapkeun Nobunaga kawin ka adi awewe Dosan, Nōhime. Kawinna ieu pasangan keur ngeureunkeun mumusuhan antara dua kulawarga tadi.


Ngahijikeun Propinsi Owari[édit | sunting sumber]

Dina 1551, teu disangka-sangka Oda Nobuhide pupus, jeung dina waktu "berkabung", Nobunaga nyebutkeun hal ieu kacida mahalna, ngalungkuen menyan di altar. Paripolah ieu saterusna dijauhan ku para palayan Oda, ngayakinkeun maranehna Nobunaga teu pati disiplin, tur lalaunan ngobrolkeun sarta leuwih resep ka dulurna, Nobuyuki.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Festival di Jepang[édit | sunting sumber]

Oda Nobunaga info
Saméméhna
Ashikaga Yoshiaki, last of the Ashikaga shogunate
Sengoku Daimyo
1551?-1582
Sanggeusna
Toyotomi Hideyoshi