Olé-olé Ogong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Olé-olé ogong nya éta kawih kaulinan nu biasana dikawihkeun ku barudak nalika panén bari laleumpang dina galengan maranéhna nyieun taléot (empét-empétan) dijieun tina jarami garing.[1]Biasana mun keur usum panén Barudak sok bari olé-oéan suka bungah jalan galengan mapay sawah bari arulin sok tara balik ka imah lamun can bérés nyieun taléot mah.[1]Rakitanana kieu :

Olé-olé ogong
Melak cabé di Tarogong
Dihakan ku embé ompong
Ditéang kari sapotong.[1][2]



Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak](diakses tanggal 03 Mei 2011)