Olga Syahputra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Olga Syahputra

Yoga Syahputra atawa leuwih dipikawanoh kalayan ngaran Olga Syahputra nyaéta saurang aktor, komedi sarta nu mawa acara Indonésia.[1] Lalaki kalahiran Jakarta, 8 Pebruari 1983 éta, mindeng témbong jeung sipat wariana dina unggal penampilanna.[1]

Anak cikal ti tujuh duduluran pasangan Nur Rachman sarta Nurhida ieu mimiti ngajalankeun karirna ngaliwatan Sanggar Ananda.[1] Liwat Sanggar lulugu Aditya Gumay kasebut, Olga meunang kasempetan témbong dina sajumlah acara sarta syuting film/sinetron. [1]

Olga kacatet kungsi ngabintangan sinetron KAWIN GANTUNG, SI YOYO sarta film layar lebar SUSAHNYA JADI PERAWAN sarta TINA TOON SARTA LENONG BOCAH: The Movie. [1] Disusul kasempetan pikeun jadi presenter program Ngidam anu tayang di SCTV berpasangan jeung Jeremy Thomas.[1]

Sajaba ti éta Olga ogé berperan dina acara komedi Jangan Cium Gue, Extravanganza ABG, sarta Prime Time.[1] Pandeuri dirina ogé ngagabung jeung Indra Bekti sarta Indy Barends dina acara Ceriwis anu tayang unggal poé di Transtv.[1]

Dina taun 2008, ngaran Olga beuki diitung di dunya entertaintment.[1] Sajaba jadi presenter acara musik DAHSYAT babarengan Luna Maya sarta Raffi Ahmad di RCTI, manéhna témbong di sawatara film.[1] Di antarana, SKANDAL CINTA BABI NGEPET sarta MAU LAGI anu pamustunganana baganti judul jadi CINTAKU SELAMANYA alatan dicekal saméméhna.[1]

Teu ngan jadi presenter sarta berakting, tapi Olga ogé mimitian ngaleukeunan dunya tarik sora.[1] Ayeuna manéhna keur nyiapkeun album perdanana.[1]

Di ajang Panasonic Awards ke-12 Olga suksés ngaborong piala.[1] Pelantun tembang Hantu (Hancur Hatiku) ieu meunangkeun piala dina kategori Presenter Musik Favorit sarta Pelawak Favorit ngéléhkeun senior-seniorna.[1]

Sanggeus suksés ku tembang Hancur Hatiku, di ahir Oktober 2009, Olga balik ngarilis single Jangan Ganggu Aku Lagi anu masih diciptakeun ku Charlie ST12.[1]

Olga balik dipercaya pikeun ngabawakeun acara bertajuk ONLINE babarengan Nycta Gina di Trans TV.[1]

Kajadian anu saeutik ahéng dipigawé ku presenter acara Dahsyat, Olga Syahputra.[2] Waktu Olga usaha ngungkabkeun rarasaan asihna dianggap minangka candaan ku Jessica, Olga metot taktak Jessica nepi ka tersungkur murag ka lanté.[2]

"Gue sudah mulai ada rasa nih, gue ngerasa ada perasaan sama lo, sekarang gue benar-benar suka sama lo," ceuk Olga anu ngalikarkeun leungeunna di beuheung Jessica di wewengkon Rasuna Epicentrum, Kuningan, Jakarta Selatan, Kemis (20/10).[2]

Ngadéngé omongan Olga, Jessica ogé teu yakin alatan resep dipermainkeun ku Olga.[2] "Tapi kamu suka bohongan sih", ceuk Jesisica.[2] Olga anu maké kaos biru kalayan topi terus ngayakinkeun Jessica, "Nggak kok, kali ini gue beneran” .[2]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)[1] (diaksés tanggal 18 Nopember 2011)
  2. a b c d e f (id)[2] (diaksés tanggal 18 Nopember 2011)
Nulis.jpg