Operasi Édelwéiss

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Operasi Édelwéiss (Basa Jérman: Edelweiß) nyaéta rencana Jérman ngawasaan Kaukasus jeung ngarebut ladang minyak di Baku nalika perang Soviét-Jérman. Operasi ieu dipingpin ku Hitler dina 23 Juli 1942. Pasukan utama kaasup Grup Angkatan Pakarang "A" (Wilhelm List), Angkatan Pakarang Tank ka-1 (Ewald von Kleist), Angkatan Pakarang Tank ka-4 (Kolonél-Jéndral Hermann Hoth), Angkatan pakarang ka-17 (Kolonél-Jéndral Richard Ruoff) jeung Angkatan pakarang Romania katilu (Jéndral Petre Dumitrescu). Grup Angkatan Pakarang "A" ditutup ku Grup Angkatan Pakarang "B" di handapeun Fedor von Bock sarta ku Angkatan Udara ka-4 (1.000 pesawat tempur).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Nick Michael. Operation Edelweiss: The most audacious mission of World War Two.
  • (Basa Rusia) Иван Тюленев. Крах операции "Эдельвейс". Орджоникидзе, 1975.
  • (Basa Rusia) К.-М. Алиев. В зоне "Эдельвейса". М.-Ставрополь, 2005.


Icon vojn.svg