Order statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, order statistik ka-n tina sampel saruna jeung nilai sampel ka-n pangleutikna.

Contona, lamun nilai sampe nyaeta:

6, 9, 3, 8

mangka order statistik kadua nyaeta:

x(2) = 6.

Order statistik kahiji (atawa order statistik pangleutikna) salawasna minimum tina sampel. Keur ukuran sampel n, order statistik ka-n (atawa order statistik panggedena) nyaeta maximum.

Dina notasi konvensional, ditulis:

x1 = 6
x2 = 9
x3 = 3
x4 = 8

teu make kurung() dina subscripts, dumasar kana urutan data nu dikumpulkeun, sarta:

x(1) = 3
x(2) = 6
x(3) = 8
x(4) = 9

make kurung () dina subscripts, dumasar kana order statistik, dina hal ieu, data disusun dumasar kana naekna order.

Beda jeung quantiles....

Tempo oge[édit | sunting sumber]