Ortografi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ortografi (basa Yunani: ὀρθός orthós "bener"; γράφειν gráphein "nulis") nyaéta sistem éjahan hiji basa atawa gambaran sada basa anu mangrupa tulisan atawa lambang. Ortografi antara séjén ngawengku masalah éjahan, kapitalisasi, pemenggalan kecap, sarta tanda baca. Ortografi memerikan himpunan anu dipaké simbol (grafem sarta diakritik) sarta aturan penulisan simbol-simbol kasebut.


Nulis.jpg