Osan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Osan 100px
Map Osan-si.png
Hangul: 오산시
Hanja: 烏山市
Romanisasi Revisi: Osan-si
McCune-Reischauer: Osan-si
Statistik
Lega: 42.76 km²
Pangeusi: 120,763
2004 [1]
Kapadetan: 2,824.2 people/km²
Babagian Administratif: 6 dong

Artikel ieu ngeunaan Osan, Républik Koréa. Tempo Osan Air Base keur pangkalan militér Amérika.

Osan nyaéta kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul, kurang leuwih 35 km kiduleun Seoul. Pangeusi kota Osan kurang leuwih 120.000 jiwa. Perékonomian lokal dirojong ku campuran usaha agrikultur jeung industri.

Di Osan, kasohor aya salasahiji pasar panggedéna di Koréa Kidul, Pasar Osan, nu geus lumangsung ti mulai 1972.[rujukan?]Kota ieu mangrupakeun tempat kajadian pangperangan ngalawan komunis nalika Perang Koréa dina taun 1950, saméméh ahirna dibébaskeun ku pasukan Amérika; aya patung pasukan PBB di wates kota.

Basis Angkatan Udara Amérika Serikat dingaranan sanggeusna, Osan AB, henteu bener-bener aya di Osan, tapi 8 km ka beulah kiduleunnana, nyaéta di Songtan (baheulana mangrupakeun kota anu misah) ti Pyeongtaék.


Statistik[édit | sunting sumber]

  • Séjénna:
Pangeusi: 115,160
Nu pupus per poé: 1.0
Nu nikah per poé: 3.0
Nu pepegatan per poé: 0.9
Nu dipecat per poé: 3.9
Murid per guru: 33.4
Jumlah mobil: 33,843

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg