Osmosis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pangaruh rupa-rupa larutan pikeun sél getih beureum.

Osmosis nyaéta prosés difusi hiji pelarut (biasana cai) ngaliwatan mémbran semiperméabel, ti larutan anu kadar zat nu larutna handap (poténsi cai gedé) ka larutan anu kadar zat nu larutna leuwih luhur (poténsi cai leutik) dina hiji gradién kadar solutna[1]. Ieu téh mangrupa prosés fisika, nu mana pelarutna pindah - tanpa asupan énérgi - nembus mémbran semiperméabel (perméabel pikeun pelarutna, tapi henteu pikeun zat nu larutna) anu mindingan dua larutan anu béda konséntrasina[2].

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Haynie, Donald T. (2001), Biological Thermodynamics, Cambridge: Cambridge University Press, hlm. 130-136 
  2. "Osmosis". 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg