PL Kyodan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

PL Kyodan atawa Gereja Kabébasan Sampurna nyaéta ageman internasional anu ngembang ti kabudayaan Buddhis Zen Jepang dina mimiti abad ka-20. PL ngajarkeun yén "Hirup nyaéta seni." Manusa dilahirkan pikeun ngungkabkeun kapribadian maranéhanana anu unik dina sagala rupa hal anu dipigawé ku manéhna - "pikeun nyieun seni". Pikeun mantuan maranéhanana dina ngabenerkeun kahirupan maranéhanana sarta nungkulan kasusah kawas panyakit, kemalangan, rasa gering, jsb., para pangagemna diajarkeun naha maranéhanana miboga masalah ieu sarta ditungtun dina memecahkannya ku Patriarkh (Oshieoya-sama) sarta para panditanya. PL henteu miboga kitab suci (kawas Alkitab atawa Al Qur'an), tapi, maranéhanana miboga 21 Prinsip PL sarta 21 Asas PL anu diwahyukeun ku para Pangadeg Gareja ieu.

Kiwari jumplukan ieu nglaim miboga leuwih ti 3 juta pamilu di sakumna dunya. Lolobana garejana aya di Jepang, tapi alatan pagawéan misi anu aktip dina warsih 1960-an, PL nangtung di Amérika Kidul sarta Amérika Sarikat ogé. Kiwari garejana aya ogé di Kanada, Brasil, Argentina, Paraguay sarta Peru. Puseurna di Oseania didirikan dina warsih 1990-an di Brisbane, Australia. Komunitas-komunitasnya anu leutik ogé aya di Éropa, hususna di Perancis, Portugal, sarta Hongaria.

Saban warsih di kantor puseurna di Jepang diayakeun kembang seuneu pangbadagna di dunya. Jumplukan bisbol SMA PL pohara kawéntar di Jepang. Maranéhanana mindeng ngameunangan kejuaraan nasional.


21 Asas PL[édit | sunting sumber]

  • 1. Hirup nyaéta seni
  • 2. Hirup manusa nyaéta runtuyan pengungkapan diri
  • 3. Manusa nyaéta perwujudan Pangéran
  • 4. Manusa nalangsara lamun manéhna gagal pikeun ngungkabkeun dirina sorangan
  • 5. Kepribadian sajati manusa leungit lamun manéhna dipangaruhan ku rarasaan sarta emosi
  • 6. Kepribadian sajati manusa kaungkab sabot egonya dihapuskan
  • 7. Sagala hiji hal aya dina hubungan anu silih patali hiji sarua séjén
  • 8. Hiduplah bersinar kawas panonpoé
  • 9. Kabéh jelema sederajat
  • 10. Berjuanglah pikeun nyiptakeun kabagjaan babarengan
  • 11. Milikilah iman sajati ka Pangéran
  • 12. Aya cara (fungsi) anu has pikeun saban "ngaran" (ayana)
  • 13. Aya cara pikeun lalaki, aya ogé cara pikeun awéwé
  • 14. Kabéhanana pikeun katengtreman dunya
  • 15. Kabéh nyaéta eunteung
  • 16. Sagala hiji hal ngembang terus
  • 17. Pahamilah naon anu pailng hakiki
  • 18. Dina saban waktu manusa nangtung di persimpangan jalan antara anu alus sarta anu jahat
  • 19. Bertindaklah sabot intuisi anjeun maréntahkeunana
  • 20. Hiduplah dina kahijian sampurna antara barang sarta pikiran
  • 21. Hiduplah dina Kabébasan Sampurna

Pranala luar[édit | sunting sumber]