Pacing

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pacing
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Order: Zingiberales
Family: Costaceae
Genus: Costus
Species: C. speciosus
Ngaran binomial
Costus speciosus
(J.Konig) Sm.
Kembang pacing di Kolkata, India.
Kembang pacing di Kerala, India.
Kembang jeung daun pacing di Kolkata, India

Pacing (Costus speciosus) nyaéta hiji spésiés ti genus Costus nu pituin Asia Tenggara, utamana Kapuloan Sunda Gedé Indonésia. Bédana ti jahé biasa nyaéta ukur boga sabaris daun anu susunanana murilit (nypiral). Sumebarna ku dua cara: aséksual maké rimpangna jeung séksual maké sikina (disebarkeun ku manuk mun didahar buahna). Lian ti salaku tutuwuhan pituin pulo-pulo Pasifik, di wewengkon séjén ogé kiwari mah loba, kayaning di Kapuloan Cook, Fiji, jeung Hawai. Di India, pacing dipelak pikeun natambaan kasakit jeung pikeun hiasan.

Dina Ayurwéda, rimpang pacing dipaké natambaan kasakit muriang, asma, bronhitis, jeung inféksi cacing pita.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg