Paciwit-ciwit Lutung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Barudak keur ulin paciwit-ciwit lutung

Paciwit-ciwit lutung nya éta kawih kaulinan anu dilakukeun ku awéwé atawa lalaki tilu urang atawa opat urang, bisa ogé leuwih pikeun barudak nu geus gedé mah.[1]Carana siliciwit tonggong dampal leungeun, nyusun ka luhur bari ngawih paciwit-ciwit lutung nurutkeun wirahmana terus ngaluhuran nepi ka teu nepi awakna ka luhur jéjéngkéan bari seuseurian barudak ngawihkeunana suka bungah jeung babaturanana.[1]Biasana kawih ieu dilakukeun mun barudak keur ngariung babarengan sosonoan jeung babaturan nu kakara panggih, atawana babaturan nu geus lila teu panggih, bisa disebut ogé jargon salam pertemuan atawa biasa dipaké ku barudak leutik mun keur arulin di tepas imah bari dariuk atawa narangtung nu penting mah posisi awakna genaheun tur teu ngabahayakeun budak, ngawihna suka bungah bari seuseurian sakapeung mah sok dilakukeun ku barudak SD mun keur ngeusi waktu nu kosong di sakolana atawa waktu istirahat, jeung sakapeung mah budak umuran TK ogé osok ngawih jeung maénkeun ieu paciwit-ciwit lutung.[1]Dikawihkeunna bari siliciwit, kieu ngawihna:

Paciwit-ciwit lutung
Si lutung pindah ka luhur.[1]


Kawih lianna :


Paciwit-ciwit lutung
Si lutung pindah ka tungtung.[1][2]



Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak](diakses tanggal 03 Mei 2011)