Padika Kumon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Padika Kumon anu diwanohkeun ku hiji guru di Jepang, Toru Kumon (di Osaka dina taun 1958) mangrupakeun sistem atikan matematika jeung basa anu panggedéna di dunya. Nepi ka bulan Maret 2007, leuwih ti 4 juta budak diajar ngagunakeun padika Kumon di leuwih ti 26.000 lambaga atikan Kumon di 45 nagara. Di Amérika bagian kalér waé, leuwih ti 240.000 pelajar ngagunakeun padika ieu di 1.400 puseur atikan Kumon di Amérika Sarikat, Kanada sarta Méksiko.

Gambar:Kumon japan.JPG
Hiji lambaga Kumon di dayeuh Kokura, Kitakyushu

Dina taun 2002, lambaga Kumon di Jepang ieu ngawanohkeun hiji logo pausahaan dina wangun "Beungeut nu keur mikir". Logo ieu ngalambangkeun hiji budak anu keur mikir dina waktu diajar anu dinyatakeun ku hurup “o” tina kecap “Kumon”. Logo ieu saterusna sacara resmi dipaké di Amérika Sarikat dina bulan Maret 2003.

Citakan:Pendidikan-stub