Pahat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pahat waja keur mahat kai.

Pahat nyaéta pakakas nu biasana dipaké ku tukang nu mangrupa bilah beusi anu seukeut tungtungna pikeun molongoan atawa ngukir barang teuas kawas kai, batu, atawa logam. Cecekelanana dijieun tina kai atawa logam. Dina pamakéanana, pahat diteueulkeun kana bahan pikeun motong bahan kasebut. Dorongan bisa dipigawé sorangan atawa maké bantuan palu atawa panggebug liana. Dina industri, pelantak hidrolik atawa palu penempa dipaké keur mantuan pahat nalika motong bahan.